NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


CanoScan 9950F

CanoScan 9950F on Canoni tasaskannerite seeria tippmudel, mille lahutusvõime on 4800 x 9600 dpi. Skanneri filmiadapter mahutab 30 kaadrit 35-mm formaadis filmi ja Canoni “Super Toric” optika annab konkurentsitult selged, kontrastsed ja kvaliteetsed tulemused. Kiire skaneerimismootori, filmiadapteri liikuv valgusallika ja USB 2.0 / IEEE1394 FireWire-liideste koostöö annab dokumendi eelvaate 3,6 sekundiga ning erakordselt kõrge töökiiruse.

Super-toric optika annab suurepärase kvaliteedi…
Canon on maailma ainus skanneritootja, kellel on pikk kogemus optika ja läätsetehnoloogia valdkonnas. See võimaldab Canonil skaneerimisoptika iseseisvalt välja arendada ja toota. 9950F skanneris rakendatakse esmakordselt “Super-Toric”-optikat, mis sisaldab asfäärilist elementi. Tavaliste läätsede puhul langeb kvaliteet kaadri servades ning see piirab näiteks filmiadapteri maksimaalset suurust. “Super Toric” tagab aga selge, kõrge kontrastsuse ja rikka tonaalsusega pildi äärest ääreni.

9950F on Canoni esimene lameskanner, kus rakendatakse 4800 dpi lahutusvõimega CCD-sensorit. See annab kvaliteedi, mis ületab mitmete spetsiaalsete filmiskannerite oma. Skanneri sisemist ülesehitust on parandatud, et vähendada elektrilist müra ning tõsta veelgi skaneerimiskvaliteeti.

…ja suure kiiruse
9950F võimaldab saada dokumendi eelvaade kõigest 3,6 sekundiga. “Super-Toric”-optika lühendab valguse teekonda ja tänu suuremale avale jõuab CCD-sensorini rohkem valgust. See ei paranda mitte ainult pildikvaliteeti, vaid ka saada tulemuse kiiremini. Filmiadapterisse integreeritud valgusallikas liigub sünkroonselt pildisensoriga, tõstes oluliselt sensorini jõudva valguse hulka, ning annab võimaluse kiiremaks skaneerimiseks. Infrapunafilter garanteerib, et toatemperatuuril on skanneri soojenemisaeg alla 20 sekundi. USB 2.0 ja IEEE1394 FireWire-liides tagavad mahukate, kõrge lahutusvõimega failide kiire edastamise nii Windows- kui Macintosh-arvutile.

Mõeldud filmi jaoks
9950F filmiadapter mahutab korraga kuni 30 kaadrit 35-mm formaadis filmi. Lisaks võimaldab adapter skaneerida kuni 12 raamitud slaidi või 120-rullfilmi kuni 6 x 22 cm formaadis. 4” x 5” filmihoidik mahutab aga kuni 6 x 9 cm formaadis kaadri – suurepärane võimalus iga kaadri optimaalseks skaneerimiseks. Filmiadapterit kaitsev kaas kinnitub imelihtsalt ning seda on võimalik mugavalt ja kiirelt eemaldada. Nii on võimalik saab läbipaistva materjali skaneerimiselt hetkega paberoriginaalidele üle minna ja vastupidi.
Produktiivsust tõstab oluliselt ka multifoto režiim, mis võimaldab korraga skaneerida kuni 10 fotot. Originaalid saab suvalises paigutuses skaneerimisklaasile laotada, režiim tuvastab automaatselt fotode paigutuse ja orientatsiooni ning loob iga foto jaoks eraldi faili. Viltuselt paigutatud originaalid salvestatakse automaatselt otse, mistõttu kasutaja ei pea aega kulutama nende hoolikale ritta sättimisele.

Automaatne redigeerimine
9950F rakendab Canoni kõrgel tasemel FARE Level 3 automaatset redigeerimistehnoloogiat. Ülimalt täpne infrapunakiir tuvastab kõik ebatasasused ning kahjustused filmi pinnal (näiteks tolmuosakesed või kriimustused) ning skaneerimistulemust parandatakse vastavalt. Vana ning pleekinud filmi skaneerimisel taastatakse kujutise värvid automaatselt ja vähendatakse suure tundlikkusega filmide kasutamisel kaasnevat teralisust. Liiga tugeva taustavalgusega kaadritel korrigeeritakse automaatselt ka heledate ja tumedate alade balanssi, et saavutada parim ja tasakaalustatum tulemus.
QARE Level 3 pakub FARE Level 3 sarnast funktsionaalsust fotode ja muude paberkandjal originaalide skaneerimiseks.

Ez-nupud
Skaneerimise põhitegevused on võimalik läbi viia ühe nupuvajutusega – CanoScan 9950F skanneril on neli ‘EZ’-nuppu, mille funktsiooni saab kasutaja ise määrata. Näiteks on võimalik anda nuppudele printimise, e-postiga saatmise või PDF-failiks skaneerimise funktsioon. PDF-faili loomisel võib dokumendis sisalduva teksti ka tuvastada OCR-süsteemi abil ning lisada selle failile, et failis saaks hiljem tekstiotsingut sooritada. PDF-failile on võimalik ka uusi skaneeritud lehti lisada ning vajadusel muuta lehekülgede järjestust.

Kvaliteetne tarkvara
Funktsionaalsuse ja väärtuse lisamiseks on 9950F skanneriga kaasas ka kvaliteetne tekstituvastus-, pilditöötlus- ja dokumendihaldustarkvara. CanoScan Toolbox 4.9 on mugav kasutajaliides, mis võimaldab skanneri enamkasutatavaid funktsioone lihtsalt juhtida (kopeerimine, printimine, tekstituvastus, e-postiga saatmine, PDF-faili skaneerimine ja erirežiimid). ScanGear CS 10.3 pakub skaneerimistulemuste haldamiseks mitmeid funktsioone ja võimalusi, seal hulgas registri printimine, automaatne ümberkadreerimine jpm. Lisaks on 9950F komplektis ka tunnustatud pilditöötlustarkvara Adobe PhotoShop Elements 2.0 ja ArcSoft PhotoStudioTM 5.5 ning võimas tekstituvastusprogramm Omnipage SE OCR.

Ühilduvus
Windows-versioonidest toetab skanner Windows XP Professional, XP Home Edition, XP Media Center Edition 2004, Windows 2000 Professional, Windows Me ja Windows 98 operatsioonisüsteeme. Macintosh-arvutitest ühildub skanner Mac OS X v 10.1.3 ja uuemate versioonidega.