Digital IXUS 30


Ülikompaktne 3,2 megapikselise lahutusvõimega Digital IXUS 30 sisaldab endas 2-tollist LCD-ekraani ja võimsat DIGIC II protsessorit, et anda pildistamisel suurim kiirus ja parim kvaliteet – ning pildistamistulemus ilmub ekraanile hetkega. Samuti on kaameraga võimalik salvestada videolõike, mille pikkuse ainsaks piiranguks on mälukaardi vaba maht.

Pildistamine
Digital IXUS 30 3,2-megapikseline lahutusvõime on enam kui piisav A4-formaadis fotoprindiks. IXUS 30 ja IXUS 40 on esimesed kaamerad, kus kasutatakse uusi Canoni poolt välja töötatud UA-läätsesid . See tehnoloogia võimaldas luua kõrge lahutusvõime ja hea kontrastsusega 3x zoomobjektiivi , mis on samas erakordselt kompaktne. Kaameras on ka 9-punktiga AiAF-iseteravustamissüsteem, mis annab kiire, terava ja täpse tulemuse ka siis, kui objekt ei asu kaadri keskel.

Pilditöötlus
Kõrge pildikvaliteet, suur kiirus – kõiki kaamera põhifunktsioone juhib teise põlvkonna DIGIC II protsessor. Sama protsessor on kasutusel ka näiteks Canoni EOS-1D Mark II professionaalses digipeegelkaameras. DIGIC II haldab kõiki keerulisi algoritme, mis on vajalikud täpseks värviesituseks, valge tasakaaluks, särimõõtmiseks ja kõrgeks pildikvaliteediks. Lisaks sellele kindlustab protsessor kaamera kõrge reaktsioonikiiruse, kiire iseteravustamise, hetkega sisselülitumise ning 2,3 kaadrit sekundis sarjavõtte. Taasesitus on sama kiire kui fotoalbumi lehitsemine ja kasutajad ei pea enam kannatama tüütut ootamist, enne kui pilt LCD-ekraanile ilmub.

Suurepärased tulemused erinevates võttetingimustes
Kaameras on kasutusel iSAPS tehnoloogia – fotograafi abimees, mis analüüsib võtteinfot (näiteks zoomi asend, kaadri heledus jne.) ning määrab võttetüübi. Seeläbi saavutatakse kiirem teravustamine, täpsem säri ja õige valge tasakaal. Lisaks automaatvõttele on kaameral ka käsi-, panoraam- ja spetsiaalvõtterežiimid (näiteks portree- ja öövõte, laste, lemmikloomade ja sisetingimustes pildistamine) ning videorežiim. Need aitavad erinevates tingimustes valida sobivaima särituse, ISO-tundlikkuse, valge tasakaalu ja säriaja. Vee all pildistamise režiim annab parimad tulemused, kui kaamerat kasutada lisavarustusena saadaval oleva veekindla korpusega AW-DC30 (kuni 3 m sügavuses vees).

Erakordselt kompaktne
Digital IXUS 30 on erakordselt õhuke ja kerge - kaamera paksus on 21,1 mm ja kaal 130g. Miniatuursed mõõtmed on võimalikud tänu mitme innovatiivse tehnoloogia ühendamisele, s.h. uus UA-lääts, õhem LCD, parandatud mikroskeemid, väiksem ja efektiivsem aku.

Liikuv pilt
Uus kaamera võimaldab salvestada pikemaid heliga videolõike – kiirete SD-mälukaartide puhul on video pikkusele ainsaks piiranguks kaardi vaba maht. Samuti on IXUS 30 ja IXUS 40 esimesed maailmas, mis pakuvad kuni minuti pikkuse QVGA-kvaliteediga video salvestamise võimalust (kuni 60 kaadrit sekundis). Video lahutusvõimet ja kaadrikiirust saab reguleerida, et saavutada optimaalne kvaliteet ja failisuurus.

Hõlbus fotoprintimine
Prindi/jaga-nupp lihtsustab oluliselt otseprintimist PictBridge-standardit toetavatest fotoprinteritest. Kaamera ühildub suurepäraselt Canoni SELPHY kompakt-fotoprinterite seeriaga. Lisaks prinditavale fotole kuupäeva lisamise võimalusele toetab kaamera ka dokumendifotode ja videokaadrite printimist. Videolõigu printimisel jagatakse see kuni 63-ks ühtlase intervalliga kaadriks ning tulemus väljastatakse postkaardi suurusele paberile (100 x 148 mm). See on ideaalne võimalus näiteks spordistseenide liikumise analüüsimiseks. Ka fotode arvutisse laadimine on Prindi/jaga-nupu abil kiire ja lihtne.

Lihtne taasesitus
Piltide vaatamine ja registrist soovitud foto leidmine on tänu suurele 2-tollisele LCD-ekraanile (lahutusvõime 118000 pikselit) märgatavalt kiirem ja lihtsam. Intelligentne orientatsiooniandur määrab kindlaks taeva ja esiplaani asukoha, kiirendades teravustamist ning muutes särimõõtmise ja valge tasakaalu täpsemaks. Portreeformaadis tehtud fotod keeratakse automaatselt õiget pidi, mis teeb piltide vaatamise mugavaks ja nauditavamaks. Pilte vaadates on võimalik mõnda foto piirkonda suurendada ning vajadusel säilitada sama määrang ka järgmiste fotode vaatamiseks – kasulik näiteks sarjavõttega tehtud seeria kontrollimiseks.

Tarkvara
Fotode arvutis vaatamiseks, organiseerimiseks ja printimiseks on kaameraga kaasas ZoomBrowser EX 5.0 (Windows) ja ImageBrowser 5.0 (Mac) tarkvara. Lisaks on paketis veel PhotoStitch (panoraampiltide loomiseks), ArcSoft PhotoImpression (fototöötluseks) ja VideoImpression (videotöötluseks) tarkvara. Kaamera menüüd on tõlgitud 21 keelde.