MVX30i


Canoni 2,2 megapikselise ja 10x optilise zoomiga MVX30i pakub lisaks suurepärase video salvestamisele ka kõrge kvaliteediga fotode jäädvustamisvõimalust. Kaamera märksõnadeks on muuhulgas RGB-värvifilter, sisseehitatud välk, võimalus filmimisega paralleelselt pildistada ning Canoni DIGIC DV protsessor.

DIGIC DV-l on video ja fotode töötlemiseks eraldi kanalid, mis võimaldab luua tõelise, 256 gradatsiooniga JPEG-formaadis fotosid. Enamus videokaameraid teeb fotosid video stopp-kaadri põhimõttel ning seetõttu üsna madala kvaliteediga. DIGIC DV võimaldab aga pildistamise eripäradega arvestada ning tagab ka ka suurepärase kiiruse – korraga kuni 60 VGA-kvaliteediga kaadrit kiirusega 5 kaadrit sekundis.

Kvaliteedi uus tase
Enamus Canoni kaamerate arendusest läheb kolme pildikvaliteeti mõjutava teguri parandamiseks: objektiiv, sensori-/filtrisüsteem ja kujutiseprotsessor. Kiire, 10x zoomiga f1.8/2.4 objektiiv Super Spectra vääristuse ning asfäärilise läätsega vähendab tunduvalt varikujutiste ja peegelduste teket, mis tavaliselt kaasnevad võimaste valgusallikate filmimisel. Pärast seda, kui objektiiv on oma töö teinud, töötleb signaali RGB-värvifilter. Filter hoolitseb selle eest, et pildis ei oleks kadusid, ning annab tavalistes kaamerates leiduvast CMYG-filtrist oluliselt parema tulemuse. Viimased põhjustavad signaalimuunduse tõttu ebatäpset värvide jäädvustamist. Viimase kriitilise sammu, “toorandmete” viimise vaadatavale kujule, viib läbi Canoni DIGIC DV protsessor. DIGIC DV esitab värvid elavamalt ning “emotsionaalsemalt” – sarnaselt sellele, kuidas inimene värve tajub ja mäletab.

Kompromissitud digipildid
MVX30i lahutusvõime võimaldab teha fotosid, mis on piisavalt kvaliteetsed, et neid isegi 15 x 21cm formaadis välja printida. Hämaras pildistamiseks pakuvad kaamerad pikki säriaegu alates ½ sekundist ning öösel pildistamiseks on kaameratel ka aegvõte. Sarjavõtte kiiruseks on kuni 5 kaadrit sekundis. Viimati salvestatud foto kvaliteedis on võimalik kohe veenduda – kaamera kuvab pilti nii kaua ekraanil kui päästik vabastatakse. Keerulistes valgustingimustes on kasulik automaatne säri kahvel, mis teeb kiiresti kolm järjestikust võtet pisut erinevate säriparameetritega. Pildistamine on võimalik ka sama-aegselt filmimisega.

Uued võimalused
Uus inimeste filmimiseks loodud režiim annab nahale soojema värvi ning tervema jume ning integreeritud audiotöötlus annab kõrge digikvaliteediga heli koos tuule äralõikamise ning reguleeritavate helitasemetega.

Prindi/jaga-nupp võimaldab kiirelt ja lihtsalt arvuti vahenduseta printida. Pärast kaamera ühendamist PictBridge- või Direct Print ühilduva fotoprinteriga süttib nupul märgutuli, et kaamera on printimiseks valmis.

Võimas tarkvara
Kaamera komplektis olev Canoni DV Messenger 2.0 tarkvara on hea võimalus sõpradega suhtlemiseks või videokonverentsi pidamiseks ning ühendab endas MS Messengeri ja Canoni lahendused. Kaameral on lisaks salvestamise ja vaatmise režiimile ka võrgurežiim. Viimases on võimalik kaamera tööd kaugjuhtida – kontrollida saab näiteks zoomi, pildistamist ning video salvestamist. Arvutiga ühendamiseks saab kasutada kiiret USB 2.0 (ainult MVX35i) või IEEE1394 (FireWire) liidest.