MVX330i


Canon MVX330i on 1,33 megapikseline 18x optilise zoomiga (360x kombineeritud) digivideokaamerad. MVX330i on varustatud kõrge lahutusvõimega 16:9 režiimi, elektroonilise pildistabilisaatori, suure 2,5” LCD-ekraani ning välklambiga. Lai funktsionaalsus ja stiilne, ergonoomiline disain on mõeldud neile, kes nõuavad kaameralt mõlemas osas tippkvaliteeti.

Optika ja CCD-pildisensor
1,33 megapikseline 1/4,5-tolline CCD-sensor rakendab mälukaardile salvestamisel 1,23 miljonit pikslit ja miniDV-kassetile salvestades 860000 pikslit. 18x optilise zoomiga objektiiv sisaldab asfäärilist läätse, mis tagab kõrge kontrastsusega, terava ja aberratsioonivaba pildi. Läätsedel on ka Super Spectra vääristus, mis kõrvaldab objektiivi sees tekkida võivad peegeldused ja varikujutised (topeltkujutised, mis tekkivad valgusallikate, näiteks küünalde, filmimisel). Valgete toonide “äralõikamise” vältimiseks (erinevuste kadumine erksamate valgete toonide osas), mis sageli esineb näiteks rannas või lumistes kohtades filmides, on kaameral kahekordne hallfilter.

Elektrooniline pildistabilisaator (EIS) tagab selge ja stabiilse videopildi, mis on eriti oluline zoomi teleasendis. EIS on nii efektiivne, et enamuses võttetingimustes ei ole statiivi järele mingit vajadust. Pildistabilisaator töötab nii 4:3 kui 16:9 tavarežiimis, 16:9 kõrglahutusrežiimis lülitatakse stabilisaator laiema kaadriala saavutamiseks välja. 16:9 formaadis salvestatud videot kuvatakse LCD-ekraanil õigetes proportsioonides, lisades videopildi ümber musta raami.

Intuitiivne ja mugav
LCD-ekraani taustavalgust on võimalik spetsiaalse nupu abil intensiivsemaks muuta, et ekraani oleks mugav jälgida ka tugeva valguse käes. Öörežiimi nupu abil saab kaamera vajadusel kiirelt öörežiimile lülitada, ilma et peaks valikut menüüst otsima. Kassett/mälukaart-valikunupp abistab salvestusmeediumi valikul ja uus “Lihtne”-nupp võimaldab kaamera kiirelt täisautomaatrežiimile lülitada – suurepärane võimalus, kui on vaja kiiresti filmima asuda ning ei ole aega määrangutele mõtlemiseks.

Digifoto
Pildistamine on võimalik ka paralleelselt filmimisega ja fotod salvestatakse JPEG-kujutistena MMC- või SD-mälukaardile. DIGIC DV protsessor ühendab kõik peamised pilditöötlus- ja mälufunktsioonid ühele kiibile ning video- ja fototöötluseks on eraldi kanalid. See võimaldab arvestada nii pildi kui video eripäradega ning saavutada ka filmi ja fotode paralleelsel salvestamisel optimaalseimad ja kompromissitud tulemused.
MVX300i toetab PictBridge-standardit, võimaldades kaamera soovi korral otse fotoprinteriga ühendada.

Pildikvaliteedi tagamiseks on kaameral mehaaniline katik, mis annab fotodele teravuse, mida levinud video stopp-kaadri tehnoloogiaga on praktiliselt võimatu saavutada. Pildistamisfunktsioonide hulgas on ka säri kahvel (AEB). Kaader on jagatud kolmeks iseteravustamispiirkonnaks, mis aitab mugavalt teravustada ka kaadri servades asuvaid võtteobjekte. Exif-standardi toel edastab kaamera printerile infot võttetingimuste kohta ja tagab tõetruud ja kvaliteetsed prinditulemused. Sarjavõtte režiim võimaldab valida võttekiiruseks 5 või 3 kaadrit sekundis.

Lai valik režiime
MVX330i kaameral on täiesti pimedas filmimiseks LED-valgustiga super-öövõtte režiim ning paindlik +öövõtte režiim, mille puhul saab LED-valgusti filmimise ajal sisse või välja lülitada. Lisaks pakub kaamera veel mitut võtterežiimi: lihtne režiim, automaatrežiim, sportvõtte, portreevõtte, prožektorivalguse, ‘lumi ja liiv’-, hämaras filmimise ning öövõtte režiimid. Loovvõteteks on sellised digitaalefektid nagu ‘kunst’, ‘seepia’, ‘ühevärviline’, ‘mosaiik’, ‘peegel’, ‘kuup’ ja ‘lained’ ning 9 erinevat pimendusrežiimi. Spetsiaalne nahadetailide režiim pehmendab loomulike ja ilusate tulemuste saavutamiseks naha värvi, et keegi ei peaks enam kartma videole jäämise pärast.

Tarkvara
Kahesuunaline sidetarkvara DV Messenger 2.0 (vabalt allalaetav aadressilt
www.canon-europe.com/dvmessenger) ühendab endas Microsoft Windows Messengeri ja Canoni oma võrgulahenduse elemendid. See pakub kahesuunalist sidet ja samas võimaldab heli- ja videofailide (reaalajas või salvestatud) jagamist internetis. Samalaadselt kaamera- ja taasesitusrežiimidele annab kaamera võrgurežiim DV Messenger 2.0 programmile kontrolli kaamera toimingute üle, võimaldades fotode ja videolõikude kaugjuhtimisega salvestamist ning videokonverentside korraldamist internetis.

Liidesed
MVX330i digivideokaamera on varustatud DV- ja USB-liidesega. DV-liides võimaldab kvaliteedilanguseta dubleerimist ja ühendamist lauaarvuti IEEE1394-liidesega digivideo paralleeltöötluseks ja mälukaardil olevate failide kiireks arvutisse laadimiseks. USB-liidese abil saab mälukaardil olevaid pilte ja videoklippe hõlpsalt arvutisse laadida.

MVX330i on varustatud ka digisisendi ja analoog-digitaalkonverteriga. Analoogseadmed, näiteks videomakk või analoog-videokaamera, on võimalik kaameraga ühendada ning analoogkujul olev videomaterjal digitaalsena ümber salvestada.