Digital IXUS 50


Digital IXUS 50 on 5-megapiksline digikaamera, mis on IXUS-seeriale kohase stiilse, laitmatu viimistlusega roostevabast terasest korpusega. Kaameral on 3x optiline zoom, 2-tolline vedelkristallekraan, kõrge kvaliteediga piiramatu pikkusega VGA-videolõikude salvestamise funktsioon, kiire USB 2.0 liides, kaamerasisene ‘minu värvid’ töötlusfunktsioon ja Prindi/jaga-nupp hõlpsaks otseprintimiseks.

Vapustav kvaliteet, ületamatu jõudlus
Värvigradatsioonide ja valge tasakaalu täpsust aitab parandada Canoni uue põlvkonna DIGIC II kujutiseprotsessor, mis tagab alati parima võimaliku pildikvaliteedi. DIGIC II kiirus ja täpsus võimaldab kasutada kujutisetöötluseks keerukaid pilditöötlusalgoritme, ilma järeleandmisteta kaamera jõudluse osas.

Tänu DIGIC II protsessorile on kaamera käivitusaeg alla sekundi ning pildistada saab katkestamatult kiirusega 2,1 kaadrit sekundis, kuni mälukaardi täissaamiseni. Uus USB 2.0 Hi-Speed liides pakub selle klassi kaamerate hulgas suurimat üleslaadimiskiirust. Protsessori jõudlus teeb võimalikuks ka piltide kiire taasesituse, kiirkerimise (korraga 10 või 100 pildi võrra edasikerimise või eelmise võttekuupäeva juurde kerimise), piltide kiire pööramise ning kiirema mälukaardile salvestamise.

Suurem ja heledam ekraan
Suure, 2-tollise vedelkristallekraani kiirvalgustuse funktsioon tõstab ekraani heleduse ajutiselt maksimumini, et võimaldada paremat nähtavust helgi esinemise korral või välitingimustes pildistamisel. Öise ekraani funktsioon parandab vedelkristallekraani nähtavust ilma pildi tumedusastet mõjutamata, mis hõlbustab hämaras komponeerimist ja kadreerimist.

Uued fotofunktsioonid
Uus ‘ekraanil hoidmise’ funktsioon pakub kasutajale suuremat ‘pildista-ja-jaga’ naudingut, võimaldades pikendada äsja salvestatud pildi kuvamist lõputult, ning seejärel vajadusel selle kustutamist ilma režiimi vahetamata. Kaamera lülitamiseks võtterežiimile tuleb lihtsalt uuesti päästikunupule vajutada. Uus ‘minu värvide’ funktsioon annab kasutajale salvestamise eelse kontrolli nii fotode kui videolõikude värvide üle. Kaameral on üheksa kõrgetasemelist värvitöötlusfunktsiooni, sealhulgas ‘värvide vahetus’ – ühe värvi asendamiseks teisega, ‘värviaktsent’ – peale ühe värviala kõikide muutmine ühevärviliseks, ‘erksad sinised, rohelised või punased toonid’ – valitud põhivärvi rõhutamiseks ja ‘heledam või tumedam nahavärv’ – pildistatava nahatooni heledamaks või tumedamaks muutmiseks ilma, et ümbritseva värvitasakaal sellest muutuks.

Võtterežiimid
Kaamera 10 võtterežiimi tagavad maksimaalse mitmekülgsuse ja kasutushõlpsuse. Seal hulgas on kuus ‘erivõtte režiimi’, mis aitavad saavutada suurepäraseid tulemusi ka keerulisemates valgustustingimustes, optimeerides vastavalt võtteolukorrale selliseid kaamera määranguid nagu valge tasakaal ja säritus. Kaamera lisavarustusse kuuluva ilmastikukindla korpusega kasutamiseks on sellised võtterežiimid nagu ‘öine momentvõte’, ‘lapsed ja loomad’, ‘portree’ ja ‘vee all’. Käsivõtte režiim võimaldab kogenumatel või seiklusaltimatel kasutajatel ise teha selliseid määranguid, nagu valge tasakaal, säri mõõtmine, ISO valgustundlikkus ja säriaeg vahemikust 15 sekundit (pika säriaja režiimis) kuni 1/1500 sekundit.

Iseavaja kasutamisel saab nüüd valida erinevate viiteaegade vahel (1 –10 sekundit, 15, 20 või 30 sekundit) ning viite lõpus tehtavate võtete arvu (üks kuni kümme).

Uued videofunktsioonid
Digital IXUS 50 on varustatud ka mitmete videofunktsioonidega. Videolõikude salvestamisel saab kasutada ‘minu värvide’ efekte ning nüüd ka digitaalset zoomi. Digitaalse zoomi kasutamisega kaasnevat kvaliteedilangust kompenseerib CCD-juhtimine, mis tagab maksimaalse info jäädvustamise CCD-sensorilt. Kasutaja saab salvestada kuni 1 minuti pikkuse videolõigu kiirusega 60 kaadrit sekundis ning seda soovi korral kaameraga ‘aeg-luubis’ taasesitada. Kontroll aeglase taasesituse üle on nüüd endisest tõhusam tänu tundlikumale, viiele erinevale kiiruse tasemele reguleerimise võimalusega, samas kui valge tasakaalu ja säri reguleeritakse video salvestamise ajal automaatselt. E-posti teel saatmiseks sobilike videolõikude salvestamiseks pakub ‘kompaktne’ režiim kuni 3 minuti pikkuste, 160 x 120 lahutusvõimega 15 kaadrit sekundis failide salvestamist.

Sisseehitatud abimees
Lisaks kaameraga tehtud piltide automaatselt pööramisele parandab intelligentne orientatsiooniandur ka valge tasakaalu, iseteravustamise ja automaatsäri taset, aidates selleks kaamera iSAPS ‘sisseehitatud abimehel’ võtta töötlemisel arvesse taeva ja esiplaani võimalikke asukohti.

Täiustatud lisaseadmed
Lisavarustusse kuuluv ilmastikukindel korpus AW-DC30 võimaldab kasutada kaamerat kuni 3 m sügavusel vee all ning kaitseb kaamerat erinevates tingimustes, laiendades märkimisväärselt kasutusvõimalusi. Uus, lisavarustusse kuuluv välklamp HF-DC1 täiendab valgustusvõimalusi ja lisab paindlikkust öiste võtete tegemisel.

Hõlbus printida, hõlbus jagada
PictBridge-otseprintimise funktsioon võimaldab printida fotosid ilma arvuti vahenduseta. Kui kasutada kaamerat koos kompaktse fotoprinteriga, nagu näiteks Canoni uus kompaktne fotoprinter SELPHY CP600, valmib ääriseta foto vaid 63 sekundiga. Samuti toetab see konfiguratsioon dokumendifoto, „mitu ühele“ ja videolõikude kaadrite printimist. Kuupäeva printimise režiimis lisatakse igale fotole kuupäev.

Tarkvara
Kaamerakomplekti kuuluvas tarkvarapaketis on muuhulgas piltide vaatamiseks, haldamiseks ja arhiveerimiseks ZoomBrowser EX 5.1 (Windows) ja ImageBrowser 5.1 (Mac) programmid. Muude programmide hulka kuuluvad PhotoStitch ja PhotoRecord ning fototöötlustarkvara ArcSoft PhotoStudio. Kaasasolevate draiverite hulka kuuluvad TWAIN (Windows 98/2000) ja WIA (Windows Me). Picture Transfer Protocol (PTP) tugi võimaldab ühendada kaamera iga Windows XP (SP1 – 2) ja Mac OS X (v10.1.5 - 10.3) operatsioonisüsteemi kasutava arvutiga ilma draiverit installeerimata.