EOS 1D Mark II N


Uuendatud versioon auhindu pälvinud kaamerast EOS 1D Mark II. Endiselt on kaamera lahutusvõime 8,2 megapikslit ja ta suudab pildistada kuni 8,5 kaadrit sekundis, kuid uuel kaameral on suurem puhvermälu võimaldades 48 -kaadrilist sarivõtet JPEG ning 22 -kaadrilist sarivõtet RAW formaadis. Vedelkristallekraan on suurendatud 2,0 tollilt 2,5 tollini ning topelt CF- ja SD-mälukaardi pesad võimaldavad RAW ja JPEG pilte eraldi salvestada. Värvimaatriks ja seadistatavad parameetrid on asendatud Canoni uue Picture Style seadistusega.

Kuulates kasutajaid, järgides fotograafide vajadusi
EOS-1D Mark II N juures on tehtud mitmeid täiustusi parandamaks jõudlust, kasutusmugavust ja kiirust. Et pildihaldus ei hakkaks pildistamist segama, siis luuakse automaatselt uus kaust kohe, kui on salvestatud pilt järjekorranumbriga 9999. Uus mälukaardi kiirvalik võimaldab lihtsalt ja kiiresti valida millisele mälukaardile soovitakse salvestada. Madala taseme vormindamise võimalus tagab SD- kaardi andmete turvalise ja pöördumatu kustutamise ning suurendab SD- kaardi salvestuskiirust.
Kui salvestatakse RAW ja JPEG formaadis samaaegselt, siis nüüd on võimalik vastavalt formaadile pildid erinevatele mälukaartidele (CF või SD) suunata. Kaamera poolt automaatselt antavaid failinimesid saab nüüd kohandada: failinime esimesed neli tähte on kasutaja poolt muudetavad, kaamera lisab automaatselt neljakohalise järjekorranumbri – see uuendus on eriti kasulik agentuuridele ja pildipankadele, kes peavad tegelema erinevatelt fotograafidelt saadud mälukaartidega.

Uus vedelkristallekraan
EOS 1D Mark II N on varustatud uue suure eraldusvõimega 2,5-tollise 230000 pikslise TFT-LCD ekraaniga. Ekraan säilitab heleduse ja nähtavuse 170° ulatuses nii vertikaalselt kui horisontaalselt muutes mugavaks ekraani vaatamise ka siis, kui kaamera on juba fikseeritud asendis.
Teise põlvkonna DIGIC-protsessor
Uue põlvkonna DIGIC II protsessor pakub enneolematut lahutusvõime ja kiiruse taset. Käivitusajaks on pärast kaamera sisselülitamist kuni 0,5 sekundit. Protsessori suurendatud kiirus võimaldab täiustada ka valge tasakaalu, automaatsäri ja üldise pildikvaliteedi parandamise algoritme. Fotograafid saavad valida nelja JPEG-lahutusvõime vahel, igaüks neist kümne võimaliku tihendustasemega. EOS 1D Mark II N toetab kasutaja poolt valitava värviküllastuse ja toonidega sRGB ja Adobe RGB värviruume ning pakub kasutamiseks viit fikseeritud ning kaht kasutaja poolt valitavat värvimaatriksit. Valge tasakaalu (WB) nihet saab nii sinise/oranžkollase kui ka magenta/ rohelise puhul korrigeerida +/- 9 ühiku ulatuses ja valge tasakaalu “kahvlit” kuni +/- 3 ühiku ulatuses.

Usaldusväärne töökindlus
Uue mudeli katiku töökindlust on parandatud 33% võrra, 200 000 tsüklini. Kaamerat kaitseb ilmastikukindel magneesiumsulamist, enam kui 70 niiskustihendiga korpus. Kaameral on nii SD- kui CF-mälukaardi pesa. Tähtsate sündmuste jäädvustamiseks mõeldud 'varusalvestuse’ režiim kasutab kaarte paralleelselt, et väga olulistest fotodest oleks kaks koopiat. Lisaks piltidele saab mälukaardile salvestada ka kaameramääranguid. See on mugav võimalus professionaalidele, kes kaamerat oma käe järgi sättida soovivad, kuid sageli näiteks laenatud või üüritud varustust kasutavad.

Kaugusega seotud välklamp
Kaamera on välgu säri optimeerimiseks (eriti liikuvate või kaadri servas asuvate objektide pildistamisel) varustatud Canoni uue E-TTL II süsteemiga, mis põhineb täiesti uudsel algoritmil. Kaamera-/ objektiivisüsteemi poolt mõõdetud kaugusinfo seotakse eelvälguga saadud säriandmetega Võtteobjektide peegeldustest põhjustatud vigade vältimiseks ei arvestata põhivälgu arvutamisel erakordselt kõrge peegeldavusega alasid. EOS 1D Mark II ühildub kõigi Speedlite EX-seeria välklampidega.

Täielik kontroll
Kaamera pakub väga laia valgustundlikkuse ulatust - 100-1600 ISO (laiendatav 50 ISO ja 3200 ISO määranguga). Särimõõtmiseks on võimalik kasutada 21 tsooniga hindavat režiimi (mis tahes iseteravustamispunktiga seotud), keskmestavat, osalist (u. 13,5% kaadri alast) või punkt-särimõõtmist (u. 3,8% kaadri alast). Teravuse ja kadreeringu kontrolliks on kaameral 230 000 pikseliga vedelkristallekraan. Pilte on vaatamise ajal võimalik pöörata või detailide kontrollimiseks kuni 10-kordseks suurendada. Kaamera on varustatud videoväljundiga (nii NTSC kui PAL taasesituseks), IEEE1394- (Firewire) ja USB-liidesega. Kaameral on ka otseprintimise tugi (PictBridge- ja Direct Print-ühilduvate printeritega). Taasesituse ajal on võimalik kuvada heleduse või RGB histogrammi. Säriaega saab reguleerida vahemikus 1/8000 kuni 30 sekundit, katiku viivitus on kõigest 40 ms.

Pildirežiimid
Uued pildirežiimid (Picture Style) lihtsustavad kontrolli pildi üle. Picture Style-i fikseeritud väärtusi, võib võrrelda erinevate filmitüüpidega, millest igaüks pakub erinevat värvingut. Hõlpsastivalitavate režiimide abil omavad fotograafid kontrolli teravuse, kontrastsuse, värvitooni ja küllastatuse üle. Lisaks sellele annavad 3 kasutaja määratavat režiimi võimaluse mugavdada kaamerasiseseid väärtusi või installeerida täiendavaid Picture Style-faile. Täiendavaid Picture Style-faile saab alla laadida Canoni veebilehelt. Picture Style-i toetavad ka kaameraga kaasasolevad tarkvaraprogrammid Digital Photo Professional ja RAW Image Task.