EOS 5D VAATA LEIUNURKA!


EOS 5D lõi uue peegeldigitaalkaamerate kategooria, kus täiskaader-CMOS sensor on pandud kergekaalulisse ja kompaktsesse magneesiumsulamist korpusesse. EOS 5D on küll kompaktne (kaaludes ainult 810g), aga käivitub 0,2 sekundiga ja suudab pildistada 12,8 megapikslise lahutusvõimega pilte kuni 3 kaadrit sekundis (ja seda kuni 60 kaadrit järjest).See kaamera saab olema väga erinevate professionaalide – alates pulmapiltnikest kuni reportaažfotograafideni – varustuse lahutamatu osa.

Lai sortiment
See uue kategooria kaamera avardab Canoni juba niigi laia digitaalsete peegelkaamerate sortimenti. Kiiruse ja eraldusvõime poolest on Canonil olemas juhtiva jõudlusega kaamera igas digitaalsete peegelkaamerate kategoorias, ja need kõik on välja lastud alates eelmise aasta aprillist.

Peegelkaamera paindlikkus stuudios
Canon EOS-süsteemi kasutamine avab fotograafidele enam kui 60 EF-objektiivist koosneva valiku, mille hulgas on muudetava nurgaga (TS-E seeria), makro-, supertele- ja pildistabilisaatoriga objektiivid. EOS 5D ühildub ka kõigi EX-seeria Speedlite-välklampidega, kaasa arvatud kaks makrovälku ja traadita põhi/lisavälkude süsteemiga.

CMOS-pildisensori eelised
EOS 5D CMOS-sensor on madalama mürataseme ja suurepärase dünaamikaga (võime tabada peeneid tooniüleminekuid varjus, pooltoonide ja tugevalt valgustatud aladel), mis ületab teistes digikaamerates kasutatavate sensorite tulemused. Canon on ainuke kaameratootja, kes on pühendanud oluliselt ressursse pildisensoritega seotud uurimis- ja arendustegevusse. Tulemuseks on CMOS-tehnoloogia, millel põhineb kogu Canoni digipeegelkaamerate seeria ning mis annab konkurentide ees suure eelise.

Pildirežiimid
Uued pildirežiimid (Picture Style) lihtsustavad kontrolli pildi üle. Picture Style-i fikseeritud väärtusi, võib võrrelda erinevate filmitüüpidega, millest igaüks pakub erinevat värvingut. Hõlpsastivalitavate režiimide abil omavad fotograafid kontrolli teravuse, kontrastsuse, värvitooni ja küllastatuse üle. Lisaks sellele annavad 3 kasutaja määratavat režiimi võimaluse mugavdada kaamerasiseseid väärtusi või installeerida täiendavaid Picture Style-faile. Täiendavaid Picture Style-faile saab alla laadida Canoni veebilehelt. Picture Style-i toetavad ka kaameraga kaasasolevad tarkvaraprogrammid Digital Photo Professional ja RAW Image Task.

Kaugust arvestav välgutehnoloogia
EOS 5D rakendab Canoni uut E-TTL II särimõõtmist nii sisseehitatud välgu kui Speedlite välkude juhtimiseks. Uus süsteem arvestab lisaks eelvälgust ja teravustamispunktidest saadud infole ka objekti kauguse, valgustingimuste muutumise ja kaadris olevate kõrge peegelduvusega objektidega. Nii mõõdetud säri annab oluliselt täpsemaid tulemusi, eriti kui kaadris leidub kõrge peegelduvuse või neelduvusega objekte. Kaamera ühildub kõigi Speedlite EX-seeria välkudega, seal hulgas ka uus Speedlite 580EX, mis arvestab automaatselt kaamera pildisensori suurusega ning vahetab parema värviühtluse tagamiseks kaameraga värvitemperatuuri infot.

Uus vedelkristallekraan
EOS 5D on varustatud uue suure eraldusvõimega 2,5-tollise 230000 pikslise TFT-LCD ekraaniga. Ekraan säilitab heleduse ja nähtavuse 170° ulatuses nii vertikaalselt kui horisontaalselt muutes mugavaks ekraani vaatamise ka siis, kui kaamera on juba fikseeritud asendis.

Automaatteravustamine
Värskelt väljaarendatud 9-punktiga automaatteravustamissüsteemil on 6 täiendavat nähtamatut autofookuse abipunkti (Assist AF). Need punktid aktiveeruvad, kui kaamera lülitatakse režiimi AI SERVO AF ja valitakse keskne teravustamispunkt.

Uued mattklaasid
Lisaks kaamera standardvarustuses olevale EE - A mikroprismale on võimalik kasutada EE - D lasermatt ruudustikku ja uut ülitäpset EE - S viseerimisklaasi.

Raadioandmeside
Ühendades lisavarustusena saadaval oleva raadioandmesidemooduli kaamera IEEE1394/Firewire liidesega, saavad fotograafid piiranguteta tegutseda, samal ajal kui suured täiskaader RAW-failid automaatselt mõne sekundiga stuudio arvutivõrku edastatakse.
Raadioandmeside moodul toetab IEEE802.11b ja IEEE802.11g raadioside standardeid ning ka tavalist 100 Mb kohtvõrku fotode automaatseks saatmiseks soovitud arvutivõrku. Süsteem toetab ka põhjalikku valikut levinumatest raadioside krüpteerimis- ja turvasüsteemidest.

Lisavarustus
Lisavarustusena on kaamerale võimalik hankida uus BG-E4 patareisalv, mis võimaldab ühe laenguga teha kuni 2000 pilti. BG-E4 lisapäästik, valikunupp, särilukustus- ja teravustamispunkti-valikunupp teevad vertikaalformaadis pildistamise märgatavalt mugavamaks. EOS 5D ühildub ka DVK-E2 andmetaatluskomplektiga, mida kasutavad näiteks kindlustusfirmad ja politsei digipiltide autentsuse tagamiseks.

EOS 5D veebileht