DC10


Stiilne ja omanäoline 1,33 megapiksline DVD-le salvestav videokaamera. Sale digitaalne videokaamera oma rafineeritud alumiiniumkorpuse, puhaste joonte ja ilusa profiiliga on kõigest 47 mm paksune ning võimaldab salvestada videot ja digifotosid otse DVD-le lihtsustades nende taasesitamise kodukinosüsteemides.

Spontaanne, kiire, lõbus
Ei mingit lindi tagasikerimist. Ülesvõtted salvestatakse otse DVD-le, nii et varasema video tahtmatu ülesalvestamine jääb lõplikult minevikku. Koheselt on võimalik taasesitamiseks valida konkreetseid stseene, samuti saab redigeerida hõlpsalt ligipääsetavaid visuaalse materjali ettemängimisjärjestusi, mis luuakse otse kaameras. Kui võtted on lõppenud, saab DVD kaameras finaliseerida ning seejärel otse kodusesse DVD-mängijasse pista – ei mingeid linte, ümbersalvestamist, kaableid ega sekeldamist.

Hõlpsalt saavutatav kvaliteet
RGB filter tagab rikkaliku ja tõetruu värvide taasesituse, kõrvaldades vajaduse signaali konverteerimise järele. Tänu reaalsele kaherajalisele töötlusele tagab Canoni tunnustatud DIGIC DV protsessor nii kvaliteetse video kui kvaliteetsed fotod. Intuitiivsed, lihtsalt kasutatavad klahvid väldivad vajadust süveneda keerukatesse menüüdesse ning suur 2.5” vedelkristallekraan muudab võtete tegemise ja ettemängimise nauditavaks – isegi puhkuseaegsed päikesepaistelised olud ei ole probleemiks tänu tagantvalgustuse nupule ja peegeldusvastasele kattekihile.

Kõrgtasemel omadused
DC10-l on ka fotode tegemise režiim, mis pakub konkurentsi paljudele digitaalkaameratele. Selle juurde kuuluvad spetsiaalvaadete režiimid, 9-punktine AiAF autofookus ja Print/Share nupp, mis võimaldab fotod otse, ilma arvuti vahenduseta välja printida mistahes PictBridge funktsiooni toetavast fotoprinterist. Kaamera võimaldab kasutada kõrge lahutusvõimega 16:9 laiekraanrežiimi panoraamsete laiekraanvõtete tegemiseks, tal on võimas 10x optiline suum, sisseehitatud läätsekaitse ning elektrooniline pildistabiliseerija (EIS), mis tagab värinavaba pildi ning vähendab vajadust statiivi järele. Nende jaoks, kes tahavad ülesvõetud materjali hiljem loominguliselt töödelda, on standardina kaasas DVD redigeerimis- ja loometarkvara, samas kui kiire USB 2.0 liides võimaldab filmid ja fotod kiiresti arvutisse laadida.

Juhuslik ja lihtne
Parema ülevaate andmiseks kuvatakse PLAY-režiimil iga stseen visuaalse indeksina. Valik PLAY LIST võimaldab koondada ühte loendisse eelistatud videomaterjali ja fotod, mida on võimalik suvaliselt järjestada. Ülesvõetud materjali on samuti võimalik otse kaameras osadeks jagada, lühendada ja kustutada. Nende jaoks, kes ei malda oodata, millal nad saavad oma töö tulemusi suurel ekraanil näha, käib DVD lõpetamine kiirelt ja lihtsalt. Selleks on lisatud spetsiaalne finaliseerimisnupp, mis välistab vajaduse süveneda keerukatesse menüüdesse.

Digifotod
Kuna DIGIC DV tagab video ja fotode reaalse kaherajalise töötlemise, on DC10 ka täisfunktsionaalne digitaalne fotokaamera. Suurem osa traditsioonilistest digitaalsetest videokaameratest kasutab digifotode alusena lihtsalt videokaadreid. Selle tulemuseks on ebaloomulikud pildid – eriti pärast printimist. Seevastu DIGIC DV kasutab digifotode töötlemiseks spetsiaalset rada, mis võimaldab luua täisväärtuslikke JPEG pilte, mille kvaliteet suudab konkureerida ka paljudel digifotokaameratel tehtud piltidega. Fotosid on võimalik salvestada DVD-le – sõltuvalt valitud pildiseadetest kuni 8000 fotot – või miniSD mälukaardile. Fotode leidmise kiirendamiseks võib kõigepealt salvestada fotod miniSD kaardile ning kanda nad sealt edasi DVD-le. Spetsiaalvaadete režiimid aitavad saada suurepäraseid tulemusi ka keerukates valgusoludes, pakkudes eelseadistatud valikuid portree, spordi, öö, lume, ranna, päikeseloojangu, metsa ja ilutulestiku pildistamiseks. Automaatsäritusrežiimideks on ava prioriteet, katiku prioriteet, Program ja Auto. Manuaalselt valitav 9-punktiga AiAF aitab saada teravalt fookusesse ka objektid, mis ei asu vaatevälja keskel. Võimalik on kasutada selliseid eriefekte nagu Vivid, Low Sharpening ja Soft Skin, samuti on hõlpsasti kasutatavad mitmesugused valge tasakaalu ja mõõtmisrežiimid. Õige hetke või tegevuste seeria tabamiseks suudab digitaalne videokaamera teha seeriafotosid sagedusega kuni 5 kaadrit sekundis.

Internetis jagamine
Videokaamera ost annab kasutajale õiguse saada CANON iMAGE GATEWAY liikmeks, mis tähendab 100MB kettaruumi internetis oma digifotode ja videolõikude jaoks. Selle asemel et saata suuri videolõike või fotosid e-posti manustena võivad kasutajad oma lemmikmaterjali CANON iMAGE GATEWAY galeriidesse üles laadida ning saata pereliikmetele ja sõpradele linke nendele galeriidele.