XL H1


Canoni digitaalsete videokaamerate uus lipulaev, mis salvestab videopildi kõrglahutusega kasutades pilditöötluseks uut DIGIC DV II protsessorit. Täiendava võtterežiimiga (25f) pakub 1,67 megapikslise lahutusvõimega XL H1 kõrgeimat eraldusvõimet HDV klassis. Videokaamera laialdane sisendite ja väljundite valik sisaldab HD-SDI väljundit (läbi BNC liidese), ajakoodi sisendit/väljundit, Gen lock sisendit ning XLR tuge.

Must, professionaalidele disainitud XL H1 võimaldab praegustel XL-seeria kasutajatel minna mugavalt üle HD tasemele. Suure ühilduvuse tõttu saab see äsjane XL-perekonna lisandus tõenäoliseks töövahendiks produktsioonifirmadele, stuudiotele ning väikese eelarvega vabakutselistele filmitegijatele, kellel on soov minna üle HD standardile. Kasutada on võimalik hulka erinevaid võtterežiime, mis sisaldab laia valikut filmimise võimalusi 25f ja 50i süsteemi juures.

Uus objektiiv kõrglahutusega (HD) kvaliteedi jaoks
Kasutades ära Canoni olemasolevaid kogemusi objektiivide osas, pakutakse XL H1 juurde uut 20x optilise zoomiga HD VIDEO fluoriidobjektiivi. See objektiiv on valmistatud spetsiaalselt suurema lahutusvõime jaoks. Kõrgetasemeline, optilise pildistabilisaatoriga objektiiv tagab suurepärase loomutruu videopildi. Objektiiv ühildub Canoni XL-kinnitussüsteemiga ning uus mitmekihiline SR-kate välistab praktiliselt kõik varikujutised ning vähendab oluliselt värvimoonutusi. Ümmargune ava annab taustale meeldiva hägususe ning uudne elektroonilise teravustamisrõnga mehhanism reageerib täpselt ka kõige tundlikematele korrigeerimistele. Objektiivil on kaks sisseehitatud neutraalhalli filtrit (1/6 ja 1/32) ning uued eelseadistuse funktsioonid. Kaamera suudab meelde jätta erinevate objektiivide teravustamise ja zoomimispunktid. Uus XL-objektiiv pakub suuremal laiekraanilisel 2,4" elektroonilisel pildinäidikul kasutajale kaugusenäidu andmeid ning kasutab mehaanilist katikut 1920 x 1080 fotode pildistamiseks (SD/MMC kaardi peale). DIGIC DV II kaks töötluskanalit võimaldavad samaaegselt salvestada nii fotosid kui ka videopilti.

Tõeline professionaalne mitmekülgsus stuudios
Ühildudes ideaalselt enamike ülemaailmsete (1080i) HD ülekandestandarditega, on XL H1 televisioonistuudiote, produktsioonifirmade, väikese eelarvega filmitegijate ning teiste videokunstnike jaoks vähekulukas võimalus minna üle HD standardile. Sisseehitatud HD-SDI liidesega tagab XL H1 ühilduvuse, avades sellega kasutajatele suurema tootmisvõimaluste valiku. XL H1 on võimalik integreerida ka professionaalse stuudio keskkonda: Gen lock sisendi tugi võimaldab kaamerat kasutada mitmekaameralise võtte osana.

Digitaalse kino funktsioonid filmitegijatele
Täiustatud digitaalse kino funktsioonidega, kaasa arvatud uued gamma ja värvimaatriksi seadistused, võimaldab XL H1 pakkuda kinofilmile omast pilti. XL H1 pakub kaadrikiiruse vahetamise funktsiooni ning 25f süsteemis salvestamist.

Täiustatud kontroll pildi üle ning heli fikseerimine
XL H1 omab laienenud valikut täpseid ning täiustatud pildireguleerimisfunktsioone. Võimalik on täismanuaalne kontroll suure valiku seadistuste ning võtteparameetrite üle (kasutaja eelseadistused on võimalik salvestada SD/MMC kaardile). Heli fikseerimine tagab professionaalsel tasemel heli ning pildi sünkroniseerimise.

Kohandatav 60i/30f/24f video
XL H1 on võimalik kohandada nii 50i/60i kui PAL/NTSC salvestuseks. See täiendav muudatus tuleb teostada vastavas Canoni teeninduskeskuses.

Uus CONSOLE tarkvara
Canoni uus, lisavarustusse kuuluv, CONSOLE tarkvara võimaldab XL H1 kaugjuhtimist. CONSOLE võimaldab pilti kontrollida kasutaja eelseadistuse, laine & vektori jälgimise ning teravustamise abi funktsioonide kaudu. See võimaldab ka kaamera kaugjuhtimist, kaasa arvatud zoomi, teravustamise, valge tasakaalu, diafragma ning katikukiiruse funktsioonide juhtimist. CONSOLE abil saab teostada ka HDV ja DV andmete salvestamist ning taasesitust. See tarkvara on saadaval allalaadimiseks.