HJ17ex7.7B IRSE/IASE


Kompaktne, kaasaskantav 17x zoomiga HDTV lahutusvõimega objektiiv, mis kaalub kõigest 1.7kg

• HDTV standardi EFP objektiiv
• Digitaalne juhtimisüksus
• X-element ja POWER OPTICAL SYSTEM
• 16-bitine pööratav enkooder

16-bitine pööratav enkooder
Canon pakub valikut eHDxs objektiive, mis on varustatud Digitaalse juhtimisüksusega (Digital Drive Unit). Tavalised potentsiomeetrid võimaldavad kõigest 8 kuni 10-bitist lahutust ja seega vajasid tavalised objektiivid ENG stuudiosüsteemi integreerimiseks välist lisa enkoodersüksust. Uue 16-bitise lahutusega Pööratava enkooderiga (Rotary Encoder) seadmed ei vaja stuudiosüsteemidesse integreerimiseks lisaseadmeid. Enkooder võimaldab ka ülimalt täpset kontrolli pildi üle. Zoomimisservo võimaldab dünaamilist zoomi kiirust alates 0.5 sekundist kuni >5minutini. Palju täpsem on ka fookuse ja ava juhtimine. Canoni unikaalse tehnoloogia abil on tehtud enkooder piisavalt kompaktne, et ta mahub ilusasti olemasolevasse juhtimisüksusse ilma objektiivi mõõtmeid või kaalu oluliselt suurendamata.

Spetsiaalsed läätseelemendid
Canoni insenerid on alati töötanud kromaatilise aberratsiooni minimiseerimise nimel. Loodud on näiteks fluoriitelemendid, Hi-UD elemendid. Canon on olnud edukas ka erinevate spetsiaalelementide praktilisel kasutamisel objektiivides. Canon TV zoom-objektiivide rohelist värvi rõngas sümboliseerib just sedasama kõrget pildi- ja ehituskvaliteeti. Nüüd on Canon loonud uue POWER OPTICAL SYSTEM optilise ehituse tehnoloogia, mille südameks on uus X-element. Selline uus ehitus võimaldab kasutada uusi läätseelemente maksimaalselt, samas luues aina kõrgemate spetsifikatsioonidega kompaktseid ja kergeid objektiive. Objektiivid, mis sisaldavad endas X-elementi on tuntud kui XS-seeria objektiivid.

Aberratsiooni korrigeerimine HDTV lahutuse jaoks
Piksli suurus HDTV lahutusvõime puhul on umbes pool sellest, mis ta oli varem ja seega tuleks ka kõiki aberratsioone vähendada vähemalt 2 korda. Isegi kui objekt on veidi fookusest väljas, mõjutab see tunduvalt objektiivi joonistamisgraafikut. Canoni HDxs seeria objektiivid sisaldavad endas POWER OPTICAL SYSTEMi HD versiooni, mis sisaldab endas X-elementi. HDxs objektiivid pingutavad selle nimel, et korrigeerida ja minimiseerida kõiki aberratsioone ja samal ajal hoida joonistamisgraafikut kõrgel kogu pildi ulatuses.

Digitaalne juhtüksus
HJ17ex objektiiv sisaldab endas digitaalset juhtüksust, mis pakub erinevaid unikaalseid digifunktsioone nagu näiteks Shuttle Shot (jätab meelde kaks erinevat fookuskaugust ja suudab automaatselt nende kahe punkti vahel hüpata); Framing Preset (võimaldab määrata kaks erinevat fookuskauguse punkti mällu ja nende juurde nupuvajutusega tagasi sõita kas siis maksimaalse zoomikiirusega või määratud zoomikiirusega); Speed Preset (võimaldab mällu salvestada kindla zoomikiiruse ja seda korrata kutsudes ta esile ühe nupuvajutusega). Digitaalne juhtüksus baseerub kasutuslihtsusel ja võimaldab kasutada erinevaid digitaalseid funktsioone täpselt, lihtsalt ja mugavalt.

Objektiivi ingliskeelne brošüür