Digital IXUS 850 IS


Digital IXUS 850 IS rahuldab ka suurimaid nõudmisi, ning jääb truuks oma eelkäijate disainile, milles jäävad silma pehmejooneline ümarus ja üleni metalne viimistlus. Suurenenud jõudluse ja paranenud pildikvaliteedi taga seisab Canoni uusim DIGIC III kujutiseprotsessor, mis võimaldab madala müratasemega ISO 1600 pildistamist ning sisaldab uut näotuvastusega iseteravustamise / automaatsäri süsteemi – Canoni tehnoloogia, mis tunneb kaadris ära kuni üheksa nägu ning optimeerib automaatselt teravustamist, et saavutada alati õnnestunud foto.

• 7,1 Megapikslit ja 3,8x zoom
• 28 mm lainurkobjektiiv koos optilise pildistabilisaatoriga
• DIGIC III protsessor
• ISO 1600
• Suure eraldusvõimega 2,5-tolline vedelkristallekraan
• 17 salvestamisrežiimi, sealhulgas heliga VGA-klipid (30 kaadrit sekundis)
• Lai valik lisavarustust

Digital IXUS 850 IS kaamera 3,8x optilise zoomiga lainurkobjektiiv, mis võimaldab fookuskaugusi vahemikus 28-105 mm (35 mm filmi vaste), lubab fotograafidel jäädvustada laiemaid panoraame, arhitektuurilisi võtteid ja grupifotosid. Objektiivi on sisse ehitatud ka Canoni optiline pildistabilisaator, mis tasakaalustab kaamera värisemisega kaasnevaid efekte ning annab seega ühtlasema tulemuse hämaras valguses, maksimaalse televõtte puhul või liikuvast sõidukist pildistamisel.

Pildikvaliteet
7,1 Megapiksline sensor tagab selle, et pilt salvestatakse ka pisimate detailidega, trükkida saaks kvaliteetselt ka suures formaadis. Kaamera lahutusvõime ärakasutamisel võivad fotograafid kasutada turvalist zoomi , et laiendada zoomi ulatust ilma pildikvaliteeti mõjutamata – väiksemõõduliste piltide tegemisel on võimalik kuni 15x zoom.

DIGIC III protsessor koos näotuvastussüsteemiga
DIGIC III kasutamine annab tulemuseks väiksema pildimüra ja võimaldab kasutada kuni ISO1600 valgustundlikkust. Canoni uue riistvarapõhise näotuvastusega iseteravustamise/automaatsäri (AF/AE) tehnoloogia kasutamine muudab Digital IXUS 850 IS ideaalseks pidudel ja muudel seltskonnaüritustel kasutamiseks. Süsteem suudab kaadris tuvastada kuni üheksa nägu ja optimeerida vastavalt teravustamist ja säritust. Tugeva tagantvalguse korral kasutab süsteem automaatselt täitevälku, et inimest/inimesi õigesti säritada, säilitades seejuures õige säri tausta jaoks. Kaamera tunneb automaatselt ära ja pöördub tagasi 9-punktilise AiAF-süsteemi juurde, kui teravustatav objekt ei ole inimese nägu. Lisaks DIGIC III protsessori kiirusele, on andmeedastuskiiruse suurendamiseks.

Võtterežiimid ja "Minu värvid"
Kaamera 17 võtterežiimi, mida saab kohandada praktiliselt igale tingimusele, sisaldavad muuhulgas uut veemaailma pildistamiseks mõeldud spetsiaalrežiimi ja käsirežiimi, mis võimaldab valida käsitsi erinevaid särivõimalusi, näiteks valge tasakaalu ja ISO-valgustundlikkust – nüüd on see spetsiaalse ISO-nupu lisamisega veelgi lihtsamaks tehtud. Pildi loovaks muutmiseks kaameras on fotoefekte «Minu värvid» võimalik kasutada nii pildistamise ajal kui selle järgselt. Uus funktsioon «Minu kategooriad» lihtsustab pildihaldust, märgistades pildid automaatselt selliste kategooriatega nagu inimesed, maastik ja üritused, lähtudes sealjuures näotuvastusest ja valitud võtterežiimist.

Kaamera filmimisvõimaluste seas on 30 kaadrit sekundis võimaldav heliga VGA-salvestamine. Canoni intelligentne orientatsioonisensor pöörab vertikaalselt filmitud klipid automaatselt õigetpidi, nii et neid on integreeritud videoväljundi abil võimalik vaadata kaamerast, arvutist või telerist.

Uuendatud vedelkristallekraan
Kaamera vedelkristallekraan on oma seeria parimaid, selle omaduste hulka kuuluvad 207 000-piksline lahutusvõime, peegeldusvastane kate ning lai vaatenurk. 2,5" ekraan võimaldab mugavat kadreerimist ja piltide vaatamist ka heledas päevavalguses. Uus pildivaatamise tööriist kasutab suurt vedelkristallekraani, selleks, et kuvada korraga pilt ja mõni selle osa suurendatult - ideaalne võimalus üksikasju, näiteks näoilmeid kontrollida enne järgmise pildi juurde siirdumist. Ekraanil saab sisse lülitada mugava 3:2 suhtega pildiraami, selleks et pildistamise ajal oleks võimalik näha tavaliste fotode väljatrükkide prinditavat ala. Kaameral on olemas ka 100% kaadrist näitav optiline pildinäidik täpseks kadreerimiseks ilma vedelkristallekraani abita.

Mälukaardi tugi
Lisaks SD- ja MMC-mälukaartidele toetab kaamera uut SDHC-vormingut ja võimaldab seega kasutada ka uusi suurema mahutavusega ja kiiremaid kaarte.