XL H1S


Uus Canoni professionaalsete kaamerate tippmudel XL H1S võimaldab paindlikku kõrglahutusvideo salvestamist teleringhäälingu kvaliteediga. Kuna kaamera on varustatud ka HD-SDI, Gen-Lock ja Time Code liidestega sobib ta ideaalselt ka stuudiotööks mitme kaameraga süsteemis.

• HDV 1080i (50i, 25F)
• 1/3" 1,67 megapiksline 3CCD-süsteem
• 20x suumiga objektiiv eraldi fookuse-, suumi- ja avarõngaga
• HD-SDI väljund koos heliga
• Gen lock sünkrosisend, ajakoodi sisend/väljund
• Kiire töötlemine
• Täielik kontroll pildi üle (mälukaardile salvestatud pildimäärangute failid ühilduvad täielikult ka XH-seeria kaameratega
• Kaks XLR-helisisendit
• Võimalus lisada kaamerale NTSC-tugi

Professionaalne kõrglahutuskaamera
XL H1S võimaldab salvestada ringhäälingu kvaliteediga 1080i kõrglahutusvideot. Ülerealaotusega 50i vormingus salvestamine võimaldab eriti teravat ja realistliku pilti ning täiskaadrilaotusega 25F salvestamine annab videole kinokaamera väljanägemise.

3CCD süsteem
Kolm 1/3" 1,67 megapikslist CCD-sensort võimaldavad pildikvaliteeti, mis on selle klassi kaamerate seas ületamatu.

HD-videoobjektiiv
Kaameral on uue ehitusega XL-bajonetile mõeldud 20x suumiga videoobjektiiv. XL-bajonett võimaldab kasutada kaameraga erinevaid objektiive nagu 6x XL lainurk-objektiivi või Canoni EF-objektiive (kasutades vastavat adapterit). Kaamera uuel standardobjektiivil on sõltumatud suumi-, fookuse- ja avarõngad. Seega on võimalik näiteks fookustada pilti käsitsi ka siis, kui kasutada suumirõngast. Lisatud on ka palju uusi funktsioone juhtrõngaste tundlikkuse muutmiseks. Objektiivis on optiliste defektide minimeerimiseks kasutusel nii asfäärilised kui ka fluoriidist läätseelemendid. Objektiivi on sisse ehitatud ka Canoni tunnustatud optiline stabilisaator SuperRange.

HDV ja pakkimata HD-video
Välivõtetel on parim kasutada HDV-vormingut ning salvestada video kassetile. Stuudiotöös suudab XL H1S väljastada ka pakkimata 1920x1080 videot koos heliga kasutades HD-SDI liidest.

Stuudiovõtted mitme kaameraga
Kaameral XL H1S on Gen lock sünkrosisend ning ajakoodi sisend/väljundühendused. Seega on kaamera varustatud kõige vajalikuga, et kasutada teda tavalises ringhäälingu stuudiokeskkonnas.

HD-töötlemine
Unikaalne DIGIC DV II kujutisetöötlusprotsessor on optimeeritud kõrglahutusvideo töötlemiseks. Edasiarendatud müravähendustehnoloogia võimaldab jäädvustada suurepäraste värvidega pilti. Fotot ja videot töödeldakse eraldi radasid kasutades ning seega on värviseadistused alati optimeeritud.

Täielik kontroll pildi üle
Uutel kaameratel on ületamatu valik pildi-/värviseadistusi, kaamerafunktsioone ning pildiotsija kuvasuvandeid. Videot saab salvestada ning väljastada erinevate kaadrisagedustega, et vastata erinevate produktsioonikeskkondade nõudmistele. Kaameraid saab lülitada salvestama nii 16:9 kuvasuhtega (HD/SD) kui ka 4:3 kuvasuhtega (SD) videot.

XL H1S annab oma 23 kasutajamääranguga täieliku kontrolli pildi üle. Et luua juba filmides õige tooniga pilt on värvimääranguid on varasema +/-9 asemel +/-50. Kohandatud määrangufaile saab salvestada SD/SDHC mälukaartidele ning neid jagada mitme kaameraga töötades XL H1S, XL H1A, XH A1, XH G1 kaameratega. Väga huvitav on ka CINE-erirežiim, mis võimaldab anda videole kinokaameraliku välimuse.

Kohandatud kaamerafunktsioonide ning kasutajasätete menüüs on kokku muljetavaldavad 21 üksust ning 31 allüksust. Nende funktsioonide hulgas on näiteks uus valgetasakaalu sujuva muutmise funktsioon, mis võimaldab sujuvat lülitamist kahe eelseatud valgetasakaalu väärtuse vahel (seadistatavad väärtused 2000K kuni 15000K). Võimendustegurit saab nüüdsest tõsta 0,5 dB astmetega vahemikus 0 dB kuni +18 dB. Lisaks on valitavad ka sätted -3 dB ja +36 dB. Valikuline müravähendusfunktsioon vähendab müra valitud värvidega alades, mis on tähtis näiteks eriefektide puhul, kus soovitakse digitaalselt eemaldada rohelist või sinist tausta või filmimisel tingimustes, kus taust on halvasti valgustatud.

Kohandatud kuvasätete abil saab operaator valida täpselt temale sobiva pildiotsija/vedelkristallekraani kujunduse. Menüüs on võimalik valida 21 üksuse ning 40 allüksuse hulgast.

Kaks XLR-helisisendit
Kaamera paindlikkust ning professionaalsust heli salvestamisel iseloomustab: kahe kanaliga heli salvestamine, kaks integreeritud XLR-terminali eraldi tundlikkussätetega, võimalus salvestada üheaegselt nii välise kui ka sisemise mikrofoni heli, liiniväljundi helitugevuse lülitamine, helipiiraja, uus metallist kõrvaklapipistik. Lisaks sellele on väga tähtis lisa ka see, et XL H1S suudab väljastada heli (ning SMPTE ajakoodi) ka otse HD-SDI/SD-SDI liidese kaudu.

Valikuline NTSC-tugi
XL H1S kaamerat saab kohandada töötama nii NTSC kui ka PAL-signaaliga. See lisa võimaldab kasutada järgmisi võtterežiime: 60i, 50i, 30F, 25F ja 24F.