GP-E2 GPS vastuvõtja

Hind: 309.00 €


Kompaktne ja kerge taldühendusega GPS-vastuvõtja GP-E2, mis võimaldab fotograafidel oma piltidele hõlpsalt asukohasilte lisada. Kaameramudelitega EOS-1D X, EOS 7D ja uue mudeliga EOS 5D Mark III ühilduv GP-E2 lisab iga pildi EXIF-faili võttekoha pikkus- ja laiuskraadid ning kõrguse andmed, aga ka pildistamissuuna.

GPS-päeviku funktsioon GPS Logger võimaldab fotograafidel ka oma marsruuti jäädvustada, laadides nii kaamera külge kinnitatuna kui ka oma ümbrises hoituna regulaarsete ajavahemike tagant GPS-andmeid alla. Tagasi stuudiosse jõudes saavad fotograafid oma pilte logifailidesse salvestatud GPS-andmetega sildistada ning oma marsruuti rakendusega Google Maps või kaasasoleva tarkvaraga Map Utility vaadata.

Pildistamisaja täpsuse tagamiseks saavad fotograafid ka oma kaamerate kellaaja globaalse aatomkellaga sünkroniseerida, kasutades selleks satelliidi kaudu allalaaditavaid UTC-andmeid. See on eriti kasulik professionaalsete fotograafide jaoks, kes pildistavad näiteks mitme EOS 5D Mark III kaamerakerega ning soovivad kõiki pilte koos töödelda ja võtteaja järgi sorteerida.