EOS 1Ds


Maailma esimene digitaalne peegelkaamera täiskaadri mõõtmetega CMOS-sensoriga, millel on umbes 11,1 miljonit efektiivset pikslit. Canoni digitaalsete peegelkaamerate lipulaev on loodud professionaalide jaoks, kes nõuavad parimat võimalikku pildikvaliteeti.

Mudelid EOS-1D ja EOS-1Ds põhinevad samal digitaalkaamera kerel ning neil on mitmeid ühiseid funktsioone ja omadusi. Kuid kui EOS-1D 4,15 megapiksine pildisensor ja pildistamiskiirus 8 kaadrit sekundis teevad kaamerast ideaalse uudiste- ja spordifotograafide jaoks, siis EOS-1Ds 11,1 megapiksline pildisensor ja pildistamiskiirus 3 kaadrit sekundis sobib väga paljudele professionaalidele, kaasa arvatud reklaami- ja moefotograafidele.

Uues kaameras on terve kaadri kattev CMOS-pildisensor, mille on arendanud ja mida toodab Canon. Sensori mõõtmeteks on 24 x 36mm ning see katab sama ala, mis filmikaader. Tänu sellele saad maksimaalselt ära kasutada kõikide EF-seeria objektiivide vaatenurgad, eriti kehtib see lainurk-objektiivide kohta. RAW-salvestusrežiimi kasutamisel saad 11,4 MB suuruse pildifaili, kuid hoolimata faili suurusest saad salvestada 3 kaadrit sekundis kiirusega kuni 10 järjestikust kaadrit. Vajadusel salvestab kaamera samaaegselt RAW- ja JPEG- vormingus failid, ilma et kaotaksid märkimisväärselt kiiruses või sarivõtte pikkuses.

EOS-1Ds kaamera toetab CompactFlash Type I ja Type II mälukaarte ning Microdrive-mälusid. Eelmistes kaamerates sai kasutada maksimaalselt 2GB mälumahuga kaarte (FAT 16 vorming), isegi siis, kui mälukaart mahutas rohkem. Uus kaamera kasutab nii FAT 16 kui ka FAT 32 vorminguid ning saad kasutada kuni 2048 GB suuruseid kaarte – kui sellised kunagi müügile peaksid tulema.

Pildisensori tundlikkuseks saab määrata ISO-skaalal 100 kuni 1250 (ning kasutajafunktsiooni abil isegi ISO 50). Kaamera kiireim säriaeg on 1/8000 sekundit koos välgu sünkroniseerimisega 1/250 sekundit. Päästiku viide 55 ms koos ülikiire ja –täpse 45-punkti iseteravustamisega aitavad fotograafil salvestada just õige hetke.

EOS-1Ds sobib professionaalsele fotograafile, kellele meeldib digitaalfotograafia mugavus ja paindlikkus, kuid kes vajab parima kvaliteediga fotosid. Kaamera sobib eriti hästi reklaami- ja moefotograafile ning teistele, kelle töid kasutavad ajakirjad. Kuid kahtlemata sobib kaamera ka kõikidele teistele fotograafidele, kes on oodanud kõrge lahutusvõimega digitaalset peegelkaamerat, mis salvestaks terve kaadri.