NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


EOS 20D

EOS 20D on populaarse digipeegelkaamera EOS 10D järeltulija. 8,2 megapikseline APS-C formaadis CMOS-sensor, sarjavõte 5 kaadrit sekundis, 9-punktiga iseteravustamine ja uus ETTL II välgusüsteem on vaid mõned EOS 20D märksõnadest. Tänu sellele on EOS 20D esimene harrastajale kättesaadava hinnatasemega kaamera, mis on jõudluselt, kiiruselt ja paindlikkuselt lähedane profimudelitele.

Kiire ja professionaalne protsessor
EOS 20D kasutab DIGIC II protsessorit, mida rakendatakse ka Canoni professionaalseimas digipeegelkaameras EOS-1D Mark II. Uus protsessor kombineerituna suurendatud vahemäluga garanteerib sarjavõtte kiiruse 5 kaadrit sekundis (kuni 23 kaadrit seerias) – ideaalne spordi- ja loodusfotograafidele ning peaaegu kaks korda võimsam kui EOS 10D vastavad näitajad. DIGIC II parandab ka värviesitust ning tõstab andmetöötluse ja kaamera sisselülitumise kiirust. JPEG ja RAW faile on võimalik salvestada paralleelselt, ilma jõudluses kaotamata.

Uuendatud pildisensor ja teravustamissüsteem
Uue põlvkonna 8,2 megapikseline CMOS-pildisensor on välja töötatud spetsiaalselt EOS 20D jaoks. Kaamera ISO tundlikkust saab valida vahemikust ISO 100-3200. Kõrge punktitihedus sai võimalikuks tänu uudsetele, väiksematele foto-dioodidele, mis koos täiustatud mikroläätsedega suurendavad pikseliteni jõudva valguse hulka, parandades nii pildikvaliteeti ka kõrgete ISO-arvude korral. Uus kiibil asuv müravähendav skeem ning pildisensori ees asuv kolmekihiline optiline madalpääsfilter aitavad jõuda veel kvaliteetsemate ja tõetruumate tulemusteni.
Uus teravustamissensor ning 9-punktiga lai iseteravustamisala parandavad teravustamiskiirust ja –täpsust. Teravustamispunktid ei ole paigutatud mitte ainult tervet kaadrit katma, vaid eesmärgiga tagada kiire ja täpne teravustamine näiteks klassikalist ”kolmandike” kompositsiooni jälgides. Keskmine punkt kasutab f/2.8 ja kiiremate objektiividega eriti kiiret rist-tüüpi teravustamissensorit.

Kaugust arvestav välgutehnoloogia
EOS 20D rakendab Canoni uut E-TTL II särimõõtmist nii sisseehitatud välgu kui Speedlite välkude juhtimiseks. Uus süsteem arvestab lisaks eelvälgust ja teravustamispunktidest saadud infole ka objekti kauguse, valgustingimuste muutumise ja kaadris olevate kõrge peegelduvusega objektidega. Nii mõõdetud säri annab oluliselt täpsemaid tulemusi, eriti kui kaadris leidub kõrge peegelduvuse või neelduvusega objekte. Kaamera ühildub kõigi Speedlite EX-seeria välkudega, seal hulgas ka uus Speedlite 580EX, mis arvestab automaatselt kaamera pildisensori suurusega ning vahetab parema värviühtluse tagamiseks kaameraga värvitemperatuuri infot.

Põnevad fotod läbi laiemate võimaluste
Kaamera pildisensor on APS-C formaadis, mis annab võrreldes 35mm formaadiga 1,6x suurenduse. See on suureks eeliseks teleobjektiive kasutades, kuid võib olla probleemiks lainurkvõtete tegemisel. Et mitte vähendada kaamera paindlikkust, ühildub EOS 20D lisaks tavalistele EF-objektiividele ka Canoni uute EF-S objektiividega. Koos kaameraga tutvustas Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM ja EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM objektiivi, mis annavad fotograafide käsutusse 16-35 mm ja 28-135 mm vahemiku. Nii on võimalik teha suurepäraseid lainurkvõtteid.
EOS 20D on esimene digitaalne peegelkaamera, millel on must-valge pildistamise režiim. Pildistamisel saab kasutada ka mitmeid digitaalseid filtreid (kollane, oranž, punane ja roheline), mis vastavad tavalistele must-valges fotograafias kasutatavatele filtritele. Tooniefektid (seepia, sinine, lilla ja roheline) lisavad lõpptulemusele värvi, andes sama tulemuse kui ilmutamisel kasutatav keemiline toonerimine.

Lai ühilduvus ja põhjalik tarkvarapakett
EOS 20D on Canoni esimene digipeegelkaamera, mis on varustatud kiire USB 2.0 liidesega. Tänu sellele on näiteks stuudios pildistamisel võimalik kaamera arvutiga ühendada ning pildid otse kõvakettale salvestada. EOS 20D on varustatud ka videoväljundiga, mis võimaldab piltide vaatamist monitorilt, ning ühildub PictBridge-standardiga, et sobivate printeritega fotod otse kaamerast printida.
Kaameraga on kaasas Canon EOS Solution Disk 8.0, mis sisaldab EOS Viewer Utility 1.1, EOS Capture v1.1 ja PhotoStitch 3.1 tarkvara, mis muudavad piltide vaatamise ja töötlemise lihtsaks ja mugavaks. Samuti on komplektis Adobe Photoshop Elements 2.0, mis võimaldab vajadusel põhjalikku pilditöötlust. Uus kujutisetöötlustarkvara Digital Photo Professional v1.1 pakub kiiret ja kadudeta RAW-failide töötlust. Digital Photo Professional on oma eelkäijast (File Viewer Utility) umbes 6 korda kiirem, võimaldades pildi kuvamist reaalajas ning mitmete paranduste pildile korraga rakendamist. Samuti pakub tarkvara laia valikut RAW-, TIFF- ja JPEG-töötlusfunktsioone, kontrolli valge tasakaalu, dünaamika, särinihke ja värvitoonide üle. RAW-faili teisendamisel TIFF- või JPEG-vormingusse lisatakse sellele ka ICC-profiil, mis võimaldab tõetruud värviesitust vastava toega programmidega (näiteks Adobe Photoshop).

Lisavarustus
Lisavarustusena on kaamerale võimalik hankida uus BG-E2 patareisalv, mis võimaldab ühe laenguga teha kuni 2000 pilti. BG-E2 lisapäästik, valikunupp, särilukustus- ja teravustamispunkti-valikunupp teevad vertikaalformaadis pildistamise märgatavalt mugavamaks. EOS 20D ühildub ka DVK-E2 andmetaatluskomplektiga, mida kasutavad näiteks kindlustusfirmad ja politsei digipiltide autentsuse tagamiseks.