NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot A95

PowerShot A95 eelkäijaks on menukas PowerShot A80, kuid A95 kaameral on suurem, 5,0-megapiksline kujutisesensor, FlexiZone AF/AE funktsioon, suurem, pööratav 1,8-tolline vedelkristallekraan ning VGA videorežiim. 8 spetsiaalvõtterežiimiga A95 kaameral on kokku 21 võtterežiimi – see on rohkem kui ühelgi teisel Canoni digitaalkaameral.

Rohkem piksleid, rohkem võimalusi
5,0-megapiksline CCD-sensor võimaldab A95 kaameraga teha kõrgetasemelisi fotosid, mida saab laitmatu kvaliteediga välja printida kuni A3-formaadis. 21 võtterežiimi, automaatrežiimist kuni käsirežiimini, annavad vastavalt soovile kasutajale täieliku loomingulise vabaduse või muudavad fotograafi töö lihtsaks ka keerulisemates võttetingimustes. Lisaks täisautomaatrežiimile, programmvõtte režiimile ning ava/säriaja etteandega režiimidele, mida igalt täiustatud digitaalkaameralt eeldatakse, on A95 kaameral enamkasutatavate kaameramäärangute salvestamiseks ka kasutajarežiim. Kaamera spetsiaalvõtete režiimid pakuvad muuhulgas lehestiku, lume, liiva, ilutulestiku, vee all, laste ja loomade ning öiste võtete pildistamise määranguid. Samuti on võimalik salvestada kuni 3 minuti pikkusi heliga videolõike, neid kaameraga taasesitada ja koguni ka monteerida. Nüüd saab iga kasutaja teha VGA kvaliteediga filme.
Uus ja suurem 1,8-tolline vedelkristallekraan pöörleb 360 kraadi ning võimaldab seega enamikest asenditest pildistada.

Kõrgetasemeline optika ja suur jõudlus
Kõrge kvaliteediga, Canoni f/2,8 objektiivi täpne 3-kordne optiline zoom fookuskaugusega 38 mm - 114 mm (35 mm filmi vaste) annab kasutajale võimaluse kadreerida võtte just nii, nagu vaja. DIGIC protsessor integreerib kõik kujutisetöötlusalgoritmid ühele kiibile, mis tõstab salvestuskiirust, vähendab katiku viite miinimumini, parandab pildikvaliteeti ja muudab värvid ühtlaselt täpseks ning loomulikuks. iSAPS analüüsib kaamerasisese fotograafi assistendina foto tüübi määramiseks selliseid kompositsioonifaktoreid nagu zoomi asend ja kaadri heledustase. Selle tulemuseks on kiirem iseteravustamine, täpsem automaatsäri ja ühtlasem valge tasakaal.
9 punkti intelligentse iseteravustamise funktsioon teravustab kaadri servades asuvaid objekte kiiresti ja täpselt. Intelligentne orientatsiooniandur võimaldab iseteravustamisraami horisontaal- ja vertikaalasendis pildistamisel erinevalt paigutada, suurendades säri mõõtmise ja automaatse valge tasakaalu täpsust veelgi ja vähendades fotode vaatamiseks kuluvat aega. Esimest korda on A-seeria kaamerates võetud kasutusele ka FlexiZone iseteravustamise/automaatsäri (AF/AE) funktsioon, millega varem on varustatud olnud PowerShot Pro seeria mudelid. See funktsioon võimaldab kaadri iseteravustamisaladel soovitud objekt välja valida ning sobiv säritus määrata.

Lisavarustus
Kaamera võimalusi suurendab veelgi täiskomplekt lisavarustust, mis aitab kasutajal oma fotograafioskusi arendada. Kuni 40 m sügavuses pildistamiseks on saadaval spetsiaalne, uduvastase topeltklaasi ja valguse hajutusplaadiga veekindel korpus. Lainurk-konverter (0,7x) ja telekonverter (1,75x) muudavad kadreerimise paindlikumaks ja suurendavad kaamera efektiivset fookuskaugust. Lähivõtete tegemiseks on kaamera lisavarustuses ka lähivõtte objektiiv.

Täiustatud printimine
Kaamera on varustatud Canoni Prindi/jaga-nupuga, mille tuli süttib kaamera USB-liidese ühendamisel PictBridge-ühilduva printeri või Windows arvutiga. Kaamera ekraanil kuvatava pildi printimiseks (vastavalt printeri PictBridge või Direct Printer algmäärangutele) või piltide automaatselt arvutisse siirdamiseks tuleb Prindi/jaga-nupule vajutada, kui selle tuli põleb. Ühendatuna Canoni kompakt-fotoprinteriga võimaldab kaamera/printeri kombinatsioon ka videokaadrite (videolõigu järjestikuste kaadrite printimist pisipiltidena ühele lehele) ja (passipildi tüüpi) dokumendifotode printimist.

Lai tarkvaravalik
Kaamerakomplekti kuuluv tarkvarapakett sisaldab muuhulgas ka sirvimis- ja printimisprogramme ZoomBrowser EX (Windows) ning ImageBrowser (Mac). Lisaks on kaameraga kaasas sellised programmid nagu PhotoStitch ning fotode ja piltide töötlemiseks ArcSoft PhotoImpression ja VideoImpression.