NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


Binokkel 12x36 IS II

Canoni kõrge suurendusastmega "Porro" prismaga binokkel. Objektiivi läätserühma täiendustega on võrreldes eelneva mudeliga 12x36 IS binokli kaalu kahandatud umbes 26% ning mõõtmeid 10%, tänu energiatarbe vähendamisele on patareide kasutusiga pikenenud 270% – 2 AA-patareid kestavad kuni 4 tundi.

Pildistabilisatsioon
Enamike kõrge suurendusastmega binoklite kasutajaid on kogenud tülikat pildivärinat, mis takistab binokli kasutamist, kui seda ei ole statiivile kinnitatud. Canoni IS-tehnoloogia, mida rakendatakse laialdaselt ka teletööstuse poolt Canoni professionaalsete tippkvaliteediga videosalvestusseadmete kasutamisel, on selle probleemi efektiivselt lahendanud.
Binokli kummaski pooles paikneb objektiivi läätserühma ja porroprisma vahel spetsiaalne korrigeeriv VAP (muutuva nurgaga prisma) IS-süsteem. Tuhandik-sekundi jooksul pärast binokli optilise telje kõrvalekallet seniselt suunalt aktiveerib tuvastussüsteem pildistabiliseerimismehhanismi. VAP muudab kuju, et valguse teekonda täpselt vajalikus koguses murda või ‘painutada’, kompenseerides kõrvalekalde niimoodi täielikult. Binokli värina mõju saab tänu vahetule reaktsioonile kohe kõrvaldatud.

Ilus disain
Binokli kompaktne disain põhineb Canoni edukal mudelil 10x30 IS. Kumerad pinnad muudavad selle käsitsemise mugavaks, loodusvaatlejad aga oskavad hinnata välispindade ja kaitsekaante madalat peegelduvust, mis aitab vältida lindude ning loomade häirimist. Binokli ülaosas ja keskel asuv suur pildistabiliseerimisnupp on kummagi käe sõrmede ulatuses, samuti jääb mugavalt sõrme alla suur, sujuva liikumisega teravustamisnupp. Binokli objektiivi tugevad, suured kummikatted annavad parema vastupidavuse põrutustele ja löökidele. Okulaarid on varustatud suurte kummist silmaümbristega, mis muudavad läbi okulaari vaatamise mugavamaks.

Lai vaade, tasane väli
Canon on saavutanud vaatevälja ulatuseks tervelt 60º, võimaldades kasutajal näha huvipakkuvat objekti paremini kui kehvema kvaliteediga binoklimudelitega. 12x36 IS II binokli okulaari läätserühm sisaldab Canoni Doublet Field Flattener läätse, mis vähendab ilusa, lameda, loomuliku pildi saavutamiseks märgatavalt tavaliselt kõrge suurendusastmega binoklite puhul probleeme valmistavaid vaatevälja kumerust, pildimoonutusi ning äärealade hägusust. Suur vaatekaugus võimaldab näha täit vaatevälja kuni 14,5 mm kauguselt okulaari läätsest. Niimoodi on kogu pilti hõlpsam vaadata, samuti on prilli- ja päikseprillikandjatel mugavam binoklit kasutada.

Täppisoptika
See binokkel on Canoni 70-aastase täppisoptika- ja läätsetootmisalase kogemuse tulemuseks. Canoni Super Spectra vääristus tagab laitmatu värvitasakaaluga erksad ja selged pildid, kõrvaldades soovimatud seesmised, ‘helki’ põhjustavad peegeldused, mis segavad pildi vaatamist.

Keskkonnateadlik
Järgides Canoni ranget keskkonnapoliitikat on läätsede valmistamiseks kasutatud ainult pliivaba klaasi ning kõikides elektroonikakomponentides ainult pliivaba joodist.