NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


EOS 1D Mark II (demotoode)

EOS 1D Mark II ühendab endas märkimisväärse kiiruse ja erakordselt kõrge lahutusvõime, suutes pildistada 8,2 megapikslise lahutusvõimega kuni 8,5 kaadrit sekundis (ja seda kuni 40 kaadrit järjest).
Kaameraga saab tutvuda Tallinna Overalli Proshopis ja ostes kehtib 6 kuud garantiid.

Uus CMOS-kujutisesensor
Canon on välja töötanud omaenda CMOS arendusprogrammi (erinevalt turul levinud üldisest tavast osta CCD-sensoreid kolmandatelt osapooltelt). Investeeringud uurimis- ja arendustöösse on andnud tulemuseks konkureerivast CCD-tehnoloogiast suurema kiiruse, kõrgema lahutusvõime, madalama mürataseme ja minimaalse energiatarbe. EOS 1D Mark II turule tulekuga on kogu Canoni digitaalsete peegelkaamerate sari varustatud CMOS-tehnoloogiaga. Uue sensori pikseli suurus on kõigest 8,2 µm2. Uudne müravähendav skeem kõrvaldab fikseeritud mustriga ja juhusliku müra. Sensori ette paigutatud madalpääsfilter vähendab värvihälbeid ja muaree-efekti ning infrapunafilter korrigeerib peegelduste ja udu tõttu tekkivat punast moonutust.

Teise põlvkonna DIGIC-protsessor
Uue põlvkonna DIGIC II protsessor pakub enneolematut lahutusvõime ja kiiruse taset. CMOS, DIGIC II ja uue puhversüsteemi kombinatsioon võimaldab EOS 1D Mark II-ga jäädvustada ja töödelda üle 69 megapikseli andmeid sekundis. Käivitusajaks on pärast kaamera sisselülitamist kuni 0,5 sekundit. Protsessori suurendatud kiirus võimaldab täiustada ka valge tasakaalu, automaatsäri ja üldise pildikvaliteedi parandamise algoritme. Fotograafid saavad valida nelja JPEG-lahutusvõime vahel, igaüks neist kümne võimaliku tihendustasemega. EOS 1D Mark II toetab kasutaja poolt valitava värviküllastuse ja toonidega sRGB ja Adobe RGB värviruume ning pakub kasutamiseks viit fikseeritud ning kaht kasutaja poolt valitavat värvimaatriksit. Valge tasakaalu (WB) nihet saab nii sinise/oranžkollase kui ka magenta/ rohelise puhul korrigeerida +/- 9 ühiku ulatuses ja valge tasakaalu “kahvlit” kuni +/- 3 ühiku ulatuses.

Usaldusväärne töökindlus
Uue mudeli katiku töökindlust on parandatud 33% võrra, 200 000 tsüklini. Kaamerat kaitseb ilmastikukindel magneesiumsulamist, enam kui 70 niiskustihendiga korpus. Kaameral on nii SD- kui CF-mälukaardi pesa. Tähtsate sündmuste jäädvustamiseks mõeldud 'varusalvestuse’ režiim kasutab kaarte paralleelselt, et väga olulistest fotodest oleks kaks koopiat. Lisaks piltidele saab mälukaardile salvestada ka kaameramääranguid. See on mugav võimalus professionaalidele, kes kaamerat oma käe järgi sättida soovivad, kuid sageli näiteks laenatud või üüritud varustust kasutavad.

Kaugusega seotud välklamp
Kaamera on välgu säri optimeerimiseks (eriti liikuvate või kaadri servas asuvate objektide pildistamisel) varustatud Canoni uue E-TTL II süsteemiga, mis põhineb täiesti uudsel algoritmil. Kaamera-/ objektiivisüsteemi poolt mõõdetud kaugusinfo seotakse eelvälguga saadud säriandmetega Võtteobjektide peegeldustest põhjustatud vigade vältimiseks ei arvestata põhivälgu arvutamisel erakordselt kõrge peegeldavusega alasid. EOS 1D Mark II ühildub kõigi Speedlite EX-seeria välklampidega.

Täielik kontroll
Kaamera pakub väga laia valgustundlikkuse ulatust - 100-1600 ISO (laiendatav 50 ISO ja 3200 ISO määranguga). Särimõõtmiseks on võimalik kasutada 21 tsooniga hindavat režiimi (mis tahes iseteravustamispunktiga seotud), keskmestavat, osalist (u. 13,5% kaadri alast) või punkt-särimõõtmist (u. 3,8% kaadri alast). Teravuse ja kadreeringu kontrolliks on kaameral 230 000 pikseliga vedelkristallekraan. Pilte on vaatamise ajal võimalik pöörata või detailide kontrollimiseks kuni 10-kordseks suurendada. Kaamera on varustatud videoväljundiga (nii NTSC kui PAL taasesituseks), IEEE1394- (Firewire) ja USB-liidesega. Kaameral on ka otseprintimise tugi (PictBridge- ja Direct Print-ühilduvate printeritega). Taasesituse ajal on võimalik kuvada heleduse või RGB histogrammi. Säriaega saab reguleerida vahemikus 1/8000 kuni 30 sekundit, katiku viivitus on kõigest 40 ms.

RAW-töötlus
RAW-failide kiireks kadudeta töötluseks on kaameraga kaasas New Digital Photo Professional tarkvara, mis on varasemast programmist (File Viewer Utility) kuni 6 korda kiirem. Ekraanipilti kuvatakse reaalajas ja pildimuudatusi saab rakendada kohe ning ka mitmele fotole üheaegselt. Tarkvara sisaldab laias valikus RAW-, TIFF- ja JPEG-piltide töötluse funktsioone, mis võimaldavad muuta valge tasakaalu, dünaamilist ulatust, säri nihutust ning värvitoone. Samuti pakub tarkvara sRGB, Adobe RGB ja Wide Gamut RGB värviruumide tuge ning ICC-profiili lisamist TIFF- või JPEG-formaati teisendatud piltidele. Profiil võimaldab standardit toetavate programmidega (näiteks Adobe Photoshop) kuvada pilte algsete värvidega. Kaameraga on kaasas ka EOS Viewer Utility, mis annab kontrolli selliste kaameramäärangute üle nagu valge tasakaal, värvitooni kõver, värvimaatriksi määrangud, JPEG-piltide kvaliteet ja kasutusfunktsioonid.