NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


CanoScan 4200F

CanoScan 4200F on kõrge jõudlusega 3200 x 6400 dpi lahutusvõimega skanner. 4200F on hinnalt lähedane odava klassi skanneritele, kuid annab kasutaja käsutusse 48-bitise värvisügavuse, ülikiire dokumendi eelvaate (2,6 sekundiga), filmiadapteri ning kõigest 15-sekundilise soojenemisaja.

Kõrge lahutusvõime, täpsed värvid
3200 x 6400 dpi lahutusvõime võimaldab 4200F skanneriga saada suurema lahutusvõimega tulemused kui mitmete spetsiaalsete filmiskanneritega ning seda vaid murdosa hinnaga. Canoni spetsiaalne CCD-sensor eraldab ka kõige peenemad detailid ning tagab teravad kujutised, mis sobivad suurepäraselt suurendamiseks või kõrge lahutusvõimega printimiseks. 48-bitine värvisügavus tagab aga erakordselt täpsed värvid.

Unusta tülikas redigeerimistöö
4200F kasutab Canoni QARE Level 2 tehnoloogiat, et säästa kasutajat tunde nõudvast tüütust redigeerimistööst. Ülimalt täpne infrapunakiir tuvastab kõik ebatasasused ning kahjustused foto pinnal (näiteks tolmuosakesed või kriimustused) ning skaneerimistulemust parandatakse vastavalt . Vanade ning pleekinud piltide skaneerimisel taastatakse värvid automaatselt ja vähendatakse suure tundlikkusega filmide kasutamisel kaasnevat teralisust.

Kiirus ja paindlikkus
Kiire skaneerimismootor võimaldab dokumendi eelvaate saada kõigest 2,6 sekundiga ning täisvärvilise A4-formaadis lehe skaneerimiseks kulub 400 dpi lahutusvõimega ainult 12 sekundit . USB 2.0 liides tagab ka kõrge lahutusvõime korral kiire andmeedastuse. Multifoto režiim muudab töö veelgi kiiremaks ja mugavamaks, võimaldades korraga skaneerida kuni 10 fotot. Originaalid saab suvalises paigutuses skaneerimisklaasile laotada, režiim tuvastab automaatselt fotode paigutuse ja orientatsiooni ning loob iga foto jaoks eraldi faili. Viltuselt paigutatud originaalid salvestatakse automaatselt otse, mistõttu kasutaja ei pea aega kulutama nende hoolikale ritta sättimisele.

Mõeldud ka filmi jaoks
4200F filmiadapter mahutab korraga kuni 4 kaadrit 35-mm negatiivilt või kuni 2 raamitud slaidi. Adapteri läbimõeldud disain võimaldab filmi lihtsalt sisestada ja eemaldada.

Vaid üks nupuvajutus
Skaneerimise põhitegevused on võimalik läbi viia ühe nupuvajutusega – CanoScan 4200F skanneril on neli ‘EZ’-nuppu, mille funktsiooni saab kasutaja ise määrata. Näiteks on võimalik anda nuppudele printimise, e-postiga saatmise või PDF-failiks skaneerimise funktsioon. PDF-faili loomisel võib dokumendis sisalduva teksti ka tuvastada OCR-süsteemi abil ning lisada selle failile, et failis saaks hiljem tekstiotsingut sooritada.

Läbimõeldud disain
CanoScan 4200F Z-kujuline kaas aitab mugavalt skaneerida ka paksemaid dokumente, näiteks raamatuid või ajakirju, sest kaane spetsiaalne liigend aitab dokumendile langeva raskuse ühtlaselt jaotada. Vaikses ruumis töötamiseks on skanneril spetsiaalne müravähendav režiim.

Exif-ühilduv
Skaneeritud pildi salvestamisel JPEG-vormingus saab failile lisada ka Exif-andmed, kus sisaldub info skaneerimiskuupäeva ja skannerimudeli kohta. See on kasulik pilte hiljem Exif-ühilduva tarkvaraga hallates, näiteks ArcSoft PhotoStudio ja Adobe PhotoShop Elements programmiga.

Võimas tarkvara
4200F skanneriga on kaasas võimas, täieliku funktsionaalsusega tarkvarapakett nii Windowsi kui Macintoshi kasutajatele. CanoScan Toolbox 4.6 on mugav kasutajaliides, mis võimaldab skanneri enamkasutatavaid funktsioone lihtsalt juhtida (kopeerimine, printimine, tekstituvastus, e-postiga saatmine, PDF-faili skaneerimine ja erirežiimid). ScanGear CS 8.6 lihtsustab nelja sammu abil oluliselt skaneerimisprotsessi ning võimaldab käsitsi reguleerida erinevaid parameetreid, näiteks värvigamma, histogramm jm. Lisaks on 4200F komplektis ka pilditöötlustarkvara ArcSoft PhotoStudioTM 5.5 ja võimas tekstituvastusprogramm OmniPage SE OCR.

Ühilduvus
4200F ühildub Windows XP Professional, XP Home Edition, XP Media Center Edition 2004, Windows 2000 Professional, Windows Me ja Windows 98 operatsioonisüsteemidega.