NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


CanoScan LiDE 500F

CanoScan LiDE 500F on tõeliselt kompaktne skanner, mille lahutusvõimeks on 2400 x 4800 dpi. Mobiilne ja paindlik LiDE 500F sisaldab filmiadapterit ja FARE-tehnoloogiat. Kõigest 35mm paksune USB-toitega seade sisaldab sisseehitatud statiivi, mis võimaldab skanneri küljele asetada ning niiviisi väärtuslikku lauapinda kokku hoida. Uue tööpõhimõttega kaas võimaldab skaneerida igat tüüpi originaale, alates paksudest raamatutest ja väikestest pakkidest kuni suurte kaartideni.

Kasutuslihtsus ja mobiilsus
Skanner on madala energiatarbega ning saab kogu vajaliku toite kiire USB 2.0 liidese kaudu – tõeliselt mugav vältimaks liigseid kaableid laual ning mugav reisile kaasavõtmiseks. Hetkega sisselülitumine ja kiire 9-sekundiline eelvaade täiendavad skanneri operatiivsust ja mobiilsust.
Kiire USB 2.0 liides on ühendatud teiste aegasäästvate funktsioonidega nagu multifoto režiim, mis võimaldab korraga skaneerida kuni 10 fotot, kusjuures fotod pööratakse automaatselt otseks ning salvestatakse eraldi failidena. Neli ‘EZ’-nuppu on konfigureeritavad ning võimaldavad ühe nupuvajutusega läbi viia enamkasutatavaid toiminguid, nagu PDF-ks skaneerimine, failina salvestamine või e-postiga edastamine. Skaneerida saab ka A3-formaadis originaale – seda tänu piltide ühendamisfunktsioonile, mis ühendab kaks A4-suuruses faili üheks kujutiseks.

Uus kaheliigendiline kaas
LiDE 500F pakub täiesti uut taset paindlikkuses. Mitmekülgne kaheliigendiline kaas säilitab paralleelsuse skaneerimisklaasiga ka laialt avatud asendis, võimaldades mugavalt skaneerida pakse originaale, näiteks raamatuid ja ajakirju. Kaant on võimalik ka täielikult lamedas asendis avada, mis lihtsustab suures formaadis originaalide, näiteks jooniste, skaneerimist. Kui skanner on vertikaalasendis, avaneb kaas osaliselt, et võimaldada mugavalt originaale kaane vahelt sisse libistada.
Filmi jaoks valmis
LiDE 500F sisaldab ka väga kompaktset filmiadapterit. Spetsiaalne hoidik võimaldab skaneerida 35mm formaadis negatiiv- ja positiivfilmi ning luua nendest kõrge lahutusvõime ja 48-bitise värvisügavusega failid.
FARE Level 3 tehnoloogia kasutab infrapunavalgust, et tuvastada ja eemaldada skaneeritud kujutiselt kriimustused ja tolmukübemed – vead, mida esineb ka uue ja hoolikalt säilitatud filmi korral. LiDE 500F skanneril on ka kolm lisafunktsiooni – hajumise, teralisuse ja taustavalguse reguleerimine. Hajumise parandamine taaselustab vanade fotode tuhmunud värvid ning teralisuse kontrollimise funktsiooniga saab eemaldada nähtava teralisuse kõrge ISO-arvuga filmile jäädvustatud fotodelt. Taustavalguse reguleerimisega saab parandada kaadri alavalgustatud piirkondi, jättes seejuures korrektselt säritatud piirkonnad muutmata kujule.
QARE Level 3 pakub sarnaseid automaatse parandamise funktsioone fotode skaneerimisel.

Tarkvara
LiDE 500F on kaasas täielik Windows/Mac tarkvarakomplekt. ScanGear-draiveri täiesti uus kasutajaliides tõstab oluliselt kasutuslihtsust. Esmakordselt saab ScanGear CS-i kasutada iseseisva draiverina, mis annab ääretult suure töökiiruse. Paketis on ka CanoScan Toolbox 4.9, mis võimaldab kõiki põhilisi skaneerimisega seotud tegevusi (nt. PDF-failina salvestamine, tekstituvastus jne.) ühe nupuvajutusega läbi viia; võimas ja tunnustatud tekstituvastusprogramm Omnipage SE OCR ning pilditöötlustarkvara ArcSoft PhotoStudioTM 5.5 (4.3 Macintoshile).

Ühilduvus
Windows-versioonidest ühildub LiDE 500F Windows XP Professional, XP Home Edition, XP Media Center Edition 2004, Windows 2000 Professional, Windows Me ja Windows 98 operatsioonisüsteemidega. Macintosh arvutite puhul toetab skanner Mac OS X v 10.2 ning uuemaid versioone.

Vaata ka CanoScan LiDE 500F uusi omadusi tutvustavat veebilehte (viidatud leht on inglise keeles)