NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


Digital IXUS 500

Digital IXUS 500 on Digital IXUS 400-lt pärinud nii stiilse välimuse kui ka suurepärase pildikvaliteedi, kuid uus 5-megapiksline lahutusvõime annab pildistajale veel laiemad võimalused oma piltide väljaprindil.

Rõõm nii pildistamisest kui tulemusest
Digital IXUS 500 5-megapiksline lahutusvõime annab võimaluse fotode kvaliteedilangusteta printimiseks kuni A3-formaadis paberile. 3-kordne optiline zoom tagab pildistatavat objekti suurendades foto kvaliteedi säilimise. Kiire ja täpse teravustamise (ka kaadri äärtel) tagab 9 punktiga intelligentse iseteravustamise funktsioon (AiAF).
Digital IXUS 500-s kasutatakse spetsiaalset DIGIC-protsessorit, mida rakendatakse ka Canoni profikaamerates. DIGIC võimaldab värvide tõetruud jäädvustamist ja suurepärast pildikvaliteeti, parandades piltide erksust, selgust ja teravust. Samuti muudab DIGIC-protsessor kaamera töö oluliselt kiiremaks. Kaameras on kasutusel ka iSAPS-tehnoloogia, mille aluseks on tuhandetest fotodest koosnev andmebaas. Andmebaasis oleva info ja võttetingimuste võrdlemisel saavutab kaamera veelgi täpsemad ja kiiremad tulemused.

Fotost vahel ei piisa
Digital IXUS 500-l on 3-minutiliste heliga videolõikude salvestamise võimalus QVGA- või QQVGA-formaadis. Samuti on võimalik salvestavad ka kõrglahutusvõimega, kuni 30-sekundilisi VGA-videolõike. Salvestatud filmimaterjali saab kaameras kohe üle vaadata ning vajadusel monteerida või redigeerida. Canoni fotoprinteriga ühendatult saab kasutada ka video printimise režiimi. Videolõik jaotatakse 63-ks kaadriks, mis seejärel postkaardisuurusele paberilehele pisipiltidena välja prinditakse. See on suurepärane võimalus spordistseenide, nagu näiteks golfilöögi peatamiseks ja analüüsimiseks.

Jäädvusta kõik põnevad hetked
Suusatamiseks, lumelaua sõiduks, sukeldumiseks ja surfimiseks on saadaval lisavarustusse kuulub veekindel ümbris, mis annab kaamerale täieliku kaitse kuni 40 meetri sügavuseni. Liikuvale inimesele on mugavaks võimaluseks kaamera aku laadimine autos (laadija lisavarustuses). Samuti on kaamerale võimalik hankida lisa-akulaadijad ja pehmed fotokotid kaamera kaitsmiseks liiva ja tolmu eest.

Kui pildid on tehtud...
Kaamera on varustatud Canoni uue prindi/ jaga-nupuga. See võimaldab kõigest ühe nupuvajutusega ekraanil olevat pilti printida – vaja on ainult otseprintimist toetavat printerit (PictBridge- või DirectPrint tehnoloogia). Muuhulgas on kaameral ka dokumendifoto printimise funktsioon, mis võimaldab printida ühele lehele mitu passipildi suurust fotot (pildi kõrguse ja laiuse saab kasutaja ise valida). Kui Digital IXUS 500 on ühendatud arvutiga, võimaldab prindi/ jaga-nupp fotod imelihtsalt kaamerast arvutisse laadida. Sõltuvalt kaamera seadistusest siirdatakse arvutisse kõik, veel laadimata või käsitsi välja valitud pildid.
Fotode arvutis vaatamiseks, organiseerimiseks ja printimiseks on kaameraga kaasas ZoomBrowser EX (Windows) ja ImageBrowser (Mac) tarkvara. Lisaks on paketis veel PhotoStitch (panoraampiltide loomiseks), ArcSoft PhotoStudio (fototöötluseks) ja VideoImpression (videotöötluseks) tarkvarad. Windows XP või Mac OS X (v10.1/v10.2) süsteemi puhul ei ole kasutajal draiveri pärast üldse vaja muretseda – kaamera ja arvuti vahelise ühenduse eest kannab hoolt Picture Transfer Protocol (PTP) tugi.