NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


Digital IXUS 55

Digital IXUS 55 vormi kujundamisel on uuesti interpreteeritud ikoonilist "karp ja ring" disaini, millele on lisatud unikaalne, objektiivi ümbert lähtuv täheplahvatus. Kaamera roostevabast terasest korpuse pinda katab hõbevalge palladium.
Nagu ka varasematel Digital IXUS seeria kaameratel on ka uue Digital IXUS 55 tehnilised võimalused sama muljetavaldavad kui ta välimus. Ixus 55 hiilgab DIGIC II protsessori ning suure, 2,5-tollise vedelkristallekraaniga. Digital IXUS 55 lahutusvõime on 5,0 megapikslit ja tal on 3x optiline zoom.

Stiilidemonstratsioon
Iga Canon Digital IXUS on stiilidemonstratsioon ning ka Digital IXUS 55 pole siinkohal erand. Digital IXUS 55 välimuse disainerid on "karp ja ring" disainile veel vinti peale keeranud, arendades kontseptsiooni edasi lisades objektiivi ümber radiaalse sära, mis loob mulje täheplahvatusest.

Suur ning laia vaatenurgaga vedelkristallekraan
Kaameral on tavalisest suurem 2.5” LCD ekraan – samas on ka kõik olulised nupud alles ning aparaat on endiselt õhuke ja stiilne. Tänu suurele, laia vaatenurgaga ekraanile saavad salvestatud pilte ja videosid vaadata mitu inimest korraga. Samuti saab tänu suurele ekraanile, millel on 15 reguleeritavat heledusastet, võtteid lihtsamini kadreerida ning menüüdes navigeerida. Uued slaidiseansi funktsioonid võimaldavad pilte vaadata stiilsete ja moodsate sulatustefektidega – kaamera abil efektse slaidiseansi loomine on kasutajale imelihtsaks tehtud.

UA läätsed ja rohkem megapiksleid suuremate väljatrükkide jaoks
Digital IXUS 55 5.0 megapikslit võimaldavad kvaliteetfotosid kuni A3 formaadis. Digital IXUS 55 objektiivis on 6 elementi 5 grupis. Loomulike värvide ning selgete ja kontrastsete piltide tagamiseks kasutatakse objektiivis kaht Ultra High Refractive Index Aspherical (UA) elementi.

Professionaalne tehnoloogia
DIGIC II tagab nii salvestatud piltide teravuse ja kvaliteetsed värvid kui ka kaamerate üldise suure jõudluse. Kaamera hindab kaadrit iSAPS tehnoloogia abil ning muudab automaatselt sätteid tagades optimaalse seadistuse. Digital IXUS 55 kasutab piltide kiireks edastamiseks USB 2.0 Hi-Speed liidest.

Võtterežiimid ja filtrid
Digital IXUS 55 on hõlpsalt kasutatav väga erinevates pildistamisolukordades - kasutajal on võimalik valida 14 erineva võtterežiimi vahel. Valikusse kuuluvad automaatne, käsitsi-, portree-, maastiku- ja öövõtte režiimid ning pildistamiskoha erirežiimid, mille seas nüüd on ka veealune võte, mis lubab kasutajal Digital IXUS 55 ilmastikukindla korpuse (AW-DC50) kõik võimalused ära kasutada. Veealune režiim muudab valge tasakaalu, võimaldades autentsete värvide jäädvustamist, vähendades toonide nihet sinise suunas. Funktsioon "Minu värvid" suurendab digitaalfotograafia loominguvabadust. Eriefekte, nagu värvide vahetamise funktsioon (Color Swap või Custom Color), mis võimaldab kasutajatel valida endale meeldiva värvitasakaalu igaks konkreetseks võtteks, saab käivitada kaameras ja vaadata vedelkristallekraanil fotode ja videoklippide tegemise käigus. Varem sai neid efekte lisada alles pärast pildistamist personaalarvutis.

Intelligentne orientatsiooniandur
Digital IXUS 55 intelligentne asendisensor tunneb ära kui kaamera on vertikaalasendisse pööratud ning pöörab salvestatud pildid nende kuvamiseks õigesse asendisse. Kaamera otseasendi säilitamiseks ning kadreeringu hõlbustamiseks võib vedelkristallekraanile kuvada abijoonte võrgu. On lisatud või parandatud teisigi kasutajaliidese elemente, näiteks on uus võimalus kuvada maailma ajavööndeid. See võimaldab kasutajal määrata kodu ja sihtriigi ajavööndeid ning muude uuenduste seas on animeeritud ikoonid ning parem hoiatussüsteem kaamera värisemise korral. Kaamera menüüd on võimalik kuvada 22 erinevas keeles.

Mitte ainult fotod
Kasutajad saavad salvestada videot koos heliga 1GB või 60 minuti pikkuseni – sõltuvalt sellest kumb enne täis saab. Filmimise ajal on kasutatav digitaalne suurendus. Valida võib VGA ja QVGA režiimide vahel (vastavalt 10 ja 20 kaadrit sekundis), lisaks on ka kompaktvideo režiim (QQVGA / 15fps), mille eesmärgiks on teha videote jagamine e-posti teel nii lihtsaks kui võimalik.

Piltide trükkimine
SELPHY CP kompaktfotoprinteritega printimine võimaldab kasutajal lihtsalt printida ka ID-fotosid ja videostseeni kaadrit. Ühendamisel PictBridge-ühilduvate PIXMA uusima seeria printeritega (mis samuti lastakse välja täna), saab kujutist parendada näiteks müravähendus- (Noise Reduction), fotoergastus- (Vivid Photo) ja uudse näokirgastus- (Face Brightener) funktsiooniga. Piltide printimine ilma arvutiga ühendamise vajaduseta on muudetud lihtsaks tänu printimis-/jagamisnupule (Print/Share), mille abil on ka hõlbus pildiandmeid Windows XP ja Mac OS X arvutitesse üles laadida.

Lai tarkvaravalik
Kaamerakomplekti kuuluv tarkvarapakett sisaldab muuhulgas ka sirvimis- ja printimisprogramme ZoomBrowser EX (Windows) ning ImageBrowser (Mac). Lisaks on kaameraga kaasas ka sellised programmid nagu PhotoStitch ning fotode ja piltide töötlemiseks ArcSoft PhotoImpression ja VideoImpression. Kaamerate ostjail on õigus saada CANON iMAGE GATEWAY liikmeks, millega neile võimaldatakse 100MB kettaruumi piltide üleslaadimiseks ja jagamiseks ning toetatakse minu-kaamera (My Camera) funktsiooni, mis võimaldab kasutajatel oma kaamerasätteid veelgi enam individualiseerida.

Lisavarustus
Digital IXUS 55 lisavarustuse hulgas on ilmastikukindel korpus (AW-DC50), ja vahelduvvoolu adapter (ACK-DC10). Samuti on saadaval stiilne ja pehme, kaamera kuju järgiv vutlar DCC-60. Digital IXUS 55 toetab nii SD kui ka MMC mälukaarte.