NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


EOS 1Ds Mark II

Täiskaadriga (36 x 24mm) 16,7 megapikseline CMOS-sensor annab EOS-1Ds Mark II kaameraga tehtud piltidele erakordselt tõetruud värvid ja suure dünaamika. Kaamera lahutusvõime annab pakkimata TIFF-failid suurusega 50 MB ja 24-bitise värvisügavuse, mis on praeguseks enamiku rahvusvaheliste fotoagentuuride ja pildipankade standardiks.

Kaamera võtmeomadusteks on:

• 16,7 MP täiskaardiga (36 x 24mm) CMOS-pildisensor.
• Käivitusaeg 0,3 sekundit ja sarivõte 4 kaadrit sekundis.
• ISO-valgustundlikkuse vahemik 100-1600, laiendatav L:50 ja H:3200.
• Digital Photo Professional v1.5 RAW töötlustarkvara sRGB, Adobe RGB ja Wide Gamut RGB värviruumide toega ning mitmete Euroopa, Põhja-Ameerika ja Jaapani CMYK-standardite simuleerimisega.
• Kiire FireWire liides ja video väljundliides.
• Kaks kõrge jõudlusega SD- ja CF/CF-II mälukaardipesa (toetab ka üle 2 GB mälumahuga kaarte).
• Täielik ühilduvus kõigi EF-objektiivide ja EX-seeria Speedlite-välklampidega.
• 2-tolline 230000 pikseliga LCD-ekraan, 1,5-10x suurendus piltide vaatamisel.
• Samaaegne RAW & JPEG salvestamine.
• Aku kestvus u. 1200 kaadrit (20°C) või 800 kaadrit (0°C) (vastab CIPA testimisstandardile).

Konkurentsitu pildikvaliteet
Täiskaadriga 16,7 megapikselisel sensoril on sisseehitatud madalpääsfilter, mis vähendab ebatäpsusi värviesituses ning moiré efekti (esineb sageli peene mustriga detaile pildistades, näiteks kangad). Teise põlvkonna DIGIC II protsessor annab 0,3 sekundilise käivitusaja, kiire sarivõtte ja RAW- ning JPEG-failide samaaegse salvestamise võimaluse. Samuti on parandatud pilditöötlusalgoritme, et tagada täpsem valge tasakaal, säri ja kõrgem pildikvaliteet. Fotograaf saab valida nelja lahutusvõime ja 10 JPEG-kvaliteeditaseme vahel. Kaamera toetab nii sRGB kui ka Adobe RGB värviruume, kusjuures kasutaja saab määrata värviküllastust ja toonide tasemeid, ning pakub viite eelseadistatud ja kahte käsitsi seadistatavat värvimaatriksit. Digital Photo Professional tarkvaraga RAW-faile töödeldes saab kasutada ka Wide Gamut RGB värviruumi. Valge tasakaalu (WB) on võimalik korrigeerida +/- 9 ühikut nii sinine/oranž-kollane kui magenta/roheline skaalal ja kaamera toetab valge tasakaalu kahvlit kuni +/- 3 ühiku ulatuses.

Peegelkaamera paindlikkus stuudios
Canon EOS-süsteemi kasutamine avab fotograafidele enam kui 60 EF-objektiivist koosneva valiku, mille hulgas on muudetava nurgaga (TS-E seeria), makro-, supertele- ja pildistabilisaatoriga objektiivid. EOS-1Ds Mark II ühildub ka kõigi EX-seeria Speedlite-välklampidega, kaasa arvatud kaks makrovälku ja traadita põhi/lisavälkude süsteemiga. Fotograafid, kes on harjunud keskformaadi kaamerate vertikaalsuunalise pildinäidikuga, saavad kaamerale lisavarustusena hankida nurk-pildiotsija C.

Raadioandmeside
Ühendades lisavarustusena saadaval oleva raadioandmesidemooduli kaamera IEEE1394/Firewire liidesega, saavad fotograafid piiranguteta tegutseda, samal ajal kui suured täiskaader RAW-failid automaatselt mõne sekundiga stuudio arvutivõrku edastatakse.
Raadioandmeside moodul toetab IEEE802.11b ja IEEE802.11g raadioside standardeid ning ka tavalist 100 Mb kohtvõrku fotode automaatseks saatmiseks soovitud arvutivõrku. Süsteem toetab ka põhjalikku valikut levinumatest raadioside krüpteerimis- ja turvasüsteemidest.

CMOS-pildisensori eelised
EOS-1Ds Mark II CMOS-sensor on madalama mürataseme ja suurepärase dünaamikaga (võime tabada peeneid tooniüleminekuid varjus, pooltoonide ja tugevalt valgustatud aladel), mis ületab teistes digikaamerates kasutatavate sensorite tulemused. Canon on ainuke kaameratootja, kes on pühendanud oluliselt ressursse pildisensoritega seotud uurimis- ja arendustegevusse. Tulemuseks on CMOS-tehnoloogia, millel põhineb kogu Canoni digipeegelkaamerate seeria ning mis annab konkurentide ees võtmeeelise.

RAW töötlus
RAW-failide kiireks kadudeta töötluseks on kaamera varustatud Digital Photo Professional v.1.5 kujutisetöötlustarkvaraga. Digital Photo Professional tarkvara töötluskiirus on eelnevate kaameramudelitega kaasasolevast File Viewer Utility tarkvarast 6 korda kiirem. See võimaldab kuvada ekraanipilti reaalajas ja rakendada pildimuudatusi kohe ning sisaldab laias valikus RAW-, TIFF- ja JPEG-piltide töötlusfunktsioone, mis võimaldavad muuta selliseid parameetreid nagu valge tasakaal, dünaamiline ulatus, säri nihutus ning värvitoonid. Samuti pakub tarkvara sRGB, Adobe RGB ja Wide Gamut RGB värviruumide tuge. TIFF- või JPEG-vormingusse teisendatud RAW-piltidele lisatakse automaatselt ICC-(International Color Consortium) profiil, mis võimaldab ICC-profiile toetavate programmidega, nagu näiteks Adobe Photoshop, kuvada pilte algsete värvidega. Piltide erinevate parameetrite muutmist saab teostada nüüd ühekorraga (mitu pilti korraga), mis suurendab tuntavalt töötluse efektiivsust. Digital Photo Professional uus versioon lisab ka võimaluse simuleerida piltide CMYK-lahutust Euroopa, Jaapani ja USA üldlevinud standardite baasil.

EOS 1Ds Mark II veebileht