NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


EOS 30V Date

EOS 30V on oma klassi kiireim ning vaikseima EOS-mudel - selle iseteravustamise, ennetava teravustamise ning sarjavõtte kiirus on suurem kui ühelgi teisel sama klassi kaameral. Oluliste uuenduste seas võrreldes oma eelkäijaga EOS 30 Date on ka objekti kaugusega seotud E-TTL II välgu säri mõõtmine ning tagantvalgustatav OLC-ekraan, mis lihtsustab pimedas töötamist.

• Ülikiire iseteravustamine.
• Sarjavõtte kiirus 4 kaadrit sekundis.
• Ergonoomilise disainiga metallkorpus.
• Suurepärase jõudlusega välklamp, kaugusega seotud E-TTL II säri mõõtmisega.
• Laia ala 7 punkti iseteravustamine, teravustamispunkt valitav automaatselt, pilgu jälgimissüsteemiga või käsitsi.
• Teravustamispunktidega seotud säri mõõtmine 35-tsoonist.
• Kaamera personaliseerimiseks 13 kasutusfunktsiooni (34 määranguga).
• 11 võtterežiimi, sealhulgas 6 PIC-režiimi.
• Ülivaikne töö ja filmi vedu.
• Saadaval täisvalik EF-objektiive ja EOS-lisaseadmeid.

Uus E-TTL II välgu säri mõõtmine
EOS 30V Date kasutab Canoni EX-Speedlite välklampidega uut E-TTL II mõõtesüsteemi. E-TTL II annab väga täpse säri, sidudes objekti kauguse informatsiooni ja eelvälguga saadud mõõtmise andmed. Kõrge peegelduvusega alasid välgu kalkuleerimisel arvesse ei võeta. Samuti vähendab uus süsteem oluliselt ala- või ülesärituse ohtu, mis võib tekkida eelteravustamise kasutamisel. Uue süsteemi abil on ka valgeid objekte, näiteks pruudikleiti, võimalik paremini säritada, nii et tulemused näevad välja äärmiselt loomulikud.

Teravustamine
Iseteravustamine on väga kiire ja paindlik - 7 teravustamispunkti abil on võimalik kiirelt teravustada ükskõik millises kaadri osas asuvat objekti ning kaamera suudab hoida pidevalt teravana isegi kiirusega 50 km/h lähenevat objekti. EOS 30V Date pilgu jälgimise funktsiooniga saab kasutaja soovitud objekti teravustada lihtsalt selle suunas vaadates – kaamera valib vajaliku teravustamispunkti automaatselt.

Vaikne ja mugav
Käesolev mudel on üks Canoni EOS-seeria vaikseimatest tänu filmi veo, katiku töö ning peegli oluliselt vähendatud müratasemele. Tagantvalgustatava OLC-ekraani diskreetne sinine tuli teeb töö lihtsamaks neile, kes peavad pildistama hämaras, näiteks teatrietendustel. Pildinäidiku pimeaega on vähendatud alla 155 ms (1/60 sekundist lühemate säriaegadega).

Säri
EOS 30V Date annab fotograafile võimaluse kõiki säriparameetreid mugavalt ja täpselt kontrollida. Kaamera säriajaks saab valida 1/4000 kuni 30 sekundit või kasutada aegvõtet. Säri mõõtetsoone on 35 (kaks korda rohkem kui konkureerivates toodetes), mis võimaldab saavutada väga täpse, kogu kaadri ulatuses tehtud mõõtmisi arvestava säri. Eriti heledad tsoonid jäetakse arvestusest välja - nii väheneb ebaühtlase särituse tõenäosus ka keerukamates valgustustingimustes. Kaameral on programmsäri (P), säriaja etteande (Tv), ava etteande (Av), käsisärituse (M) ning automaatse teravussügavuse (A-Dep) režiim. Kasutaja saab valida ka kuue programmvõtterežiimi vahel – sealhulgas portreevõte, maastikuvõte, lähivõte, sportvõte ja öine võte. EOS 30V Date võimaldab salvestada negatiivile ka kellaaja ja/või kuupäeva.