NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


EOS 350D

EOS 350D on järglane populaarsele EOS 300D kaamerale. Selles rakendatakse uue põlvkonna APS-C formaadis 8-megapikselist CMOS-pildisensorit, mis on erakordselt madala müratasemega. Kaamera tööd juhib professionaalsetes peegelkaamerates kasutatav DIGIC II protsessor. Teisteks olulisteks märksõnadeks on 3 kaadrit/s sarjavõte (kuni 14 kaadrit seerias), kiire USB 2.0 liides, RAW ja JPEG failide paralleelse salvestamise võimalus ja 0,2 sekundiline sisselülitumisaeg. Kaamera on enam kui 10% kergem ja 25% väiksem kui EOS 300D

Sihtgrupp
Lihtsad menüüd, intuitiivse asetusega nupud ja igapäeva kasutuseks sobivad vaikimisi-määrangud aitavad EOS 350D kasutajatel oma loovust täielikult rakendada. Samuti on kaamera heaks uudiseks filmikaamerate kasutajatele, kes on oodanud soodsat 8-megapikselist digipeegelkaamerat, et digifotograafiale üle minna. Kaamera on saadaval kas ainult kerena, või komplektis uue EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II objektiiviga.

Uuendused võrreldes EOS 300D kaameraga
Uus CMOS-sensor ja kõrge jõudlusega DIGIC II teevad võimalikuks mitmed täiustused võrreldes EOS 300D-ga. Oluline uuendus on ka E-TTL II kaugust arvestav välgusüsteem, mis tagab lihtsa ja täpse välgu säri mõõtmise. Kasutajad saavad valida kolme teravustamisrežiimi vahel: lukustuv, AI-servo ja pidev AI-teravustamine. Mälukaardile kirjutamine on 3,5 korda kiirem ja arvutiga ühendamiseks kasutatakse nüüd kiiret USB 2.0 liidest. Samuti on lisatud peegli eellukustuse ja välgu särituse lõpus sünkroniseerimise võimalus.
Kaameral on ka mustvalge pildistamise režiim - sama, mis EOS 20D kaameralgi - võimaldades teha mustvalgeid pilte ja kasutada mitmeid filtriefekte. Valge tasakaalu saab reguleerida ±9 ühikut nii sinine/merevaigukollane kui magenta/roheline skaalal ning valge tasakaalu kahvlisse saab kaasata magenta/roheline suuna. Digital Photo Professional RAW-failide töötlustarkvara, mis kuulub Canoni EOS-1Ds Mark II kaamera komplekti, tuleb nüüdsest kaasa ka EOS 350D mudeliga.

Madala müratasemega sensor ja täppisoptika
CMOS-sensori pikslipesad on uue täiustatud disainiga, mis aitab isoleerida jääklaengu. See lahutatakse säri arvestusest, et vähendada võimaliku juhusliku müra tekkimist. Pildikvaliteedi paranemine on eriti märgatav pikkade säriaegade ja kõrgete ISO-arvude korral ning ühtlaste foonide, näiteks taeva pildistamisel. Madala müratasemega teise põlvkonna CMOS-sensor tagab puhtad kujutised alates ISO 100 kuni ISO 1600 tundlikkuseni.
APS-C formaadis sensor annab kaamerale võrreldes 35-mm filmiformaadiga 1,6x suurenduse. EOS 350D rakendab Canoni uut EF-S objektiivikinnitust, mis ühildub kõigi enam kui 60 Canoni EF-objektiiviga - maailma suurim vahetatavate objektiivide valik. Kaamerale sobivad ka neli EF-S seeria objektiivi, mis on spetsiaalselt mõeldud Canoni APS-C formaadis pildisensoriga kaameratele (EOS 20D, EOS 300D ja EOS 350D). Nende hulgas on ka uus EF-S 60mm f/2.8 makro USM objektiiv.

Kiirem kujutisetöötlus, paremad tulemused
Kaamera jõudluse alustalaks on Canoni kiire DIGIC II (Digital Image Core) protsessor, mida kasutatakse ka Canoni professionaalsetes peegelkaamerates EOS-1D Mark II ja EOS-1Ds Mark II. DIGIC II on Canoni teise põlvkonna kujutiseprotsessor, mis on loodud spetsiaalselt keerukate algoritmidega töötamiseks, mida kõrge pildikvaliteedi, optimaalse valge tasakaalu ja värvide tõetruuks jäädvustamiseks vajatakse. Võtmefunktsioonide koondamine ühele protsessorile annab suurepärase kvaliteediga pildid ja kompromissitu kiiruse. "Digipildi kvaliteet sõltub enim kolmest faktorist: objektiivi kvaliteet, sensori jõudlus ja kujutise töötlus," ütles Jensen. "Canon on kaamera komponentide arendaja ja tootja kõigis kolmes kriitilises tehnoloogiavaldkonnas: objektiiv, pildisensor ja kujutiseprotsessor. Juhtpositsioon kõigis nendes võtmetähtsusega valdkondades on see, mis annab EOS 350D-le suure eelise."

Parandatud teravustamissüsteem
Teravustamiseks saab nüüd kasutada lukustuvat (liikumatute objektide pildistamiseks), AI-servo (liikuvate objektide pildistamiseks - suudab jälgida kuni 50 km/h liikuvat objekti 10 meetri kaugusel) ja pidevat AI-teravustamist (lülitab automaatselt kahe eelmise režiimi vahel vastavalt objekti liikumisele). Kolme teravustamisrežiimi otse valimise võimalus on oluliseks täiustuseks võrreldes EOS 300D mudeliga. Teravustamispunkti paindlikuks määramiseks saab kasutada nii noolenuppe kui ka numbrivalijat. Käsiteravustamine on võimalik kõigi EF-seeria objektiividega ning uus täpne mattklaasiga pildinäidik annab kaadrist selgema ja lihtsamini jälgitava ülevaate.

Täiustatud välk
Kaamera välklambi juhtarv on 13 ning see paikneb optilisest teljest veel kõrgemal (95,5 mm) kui EOS 300D puhul, aidates vähendada punasilma efekti ja objektiivi varju tekkimise ohtu. Välgu hajumisnurk valgustab kuni 17mm lainurkobjektiivi vaateala. Välgu säri on võimalik kompenseerida ±2 ühikut 1/3- või 1/2-astmeliste sammudega nii kaamera välgu kui kõigi Speedlite EX-seeria välklampidega.

Printimine ja taasesitus
Fotolabori kvaliteediga fotod valmivad kiiresti ilma vajaduseta arvuti järele, sest EOS 350D saab ühendada otse ükskõik millise PictBridge-ühilduva fotoprinteriga. Uus USB 2.0 Hi-Speed liides tõstab oluliselt failide arvutisse laadimise kiirust ning toetab ka USB 1.1 standardit ja Picture Transfer Protocol (PTP) protokolli, mis võimaldab kaamera ilma draiverita arvutiga ühendada.
1,8-tolline LCD-ekraan sobib suurepäraselt tehtud piltide vaatamiseks ning prindimäärangute valimiseks. Taasesituse ajal on võimalik kerida pilte edasi/tagasi vastavalt kuupäevale, ükshaaval või 10/100 pisipildiga registri kaupa. Taasesitusrežiimi vaateid on täiustatud, et kogu vajalik informatsioon pildi kohta oleks lihtsasti kättesaadav.

Professionaalsed särimäärangud
EOS 350D kasutab sarnaselt EOS 300D-ga täpset 35-tsooniga TTL-särimõõtmissüsteemi. Kõiki kolme mõõterežiimi (hindav, lokaalne ja keskmestav) on nüüd võimalik käsitsi valida ja säri nihutust ning säri kahvlit saab muuta nii 1/2 kui ka 1/3 astmeliste sammudega. EOS 350D pakub ka EOS 300D populaarseid programmvõtterežiime, näiteks öine portree-, sport-, lähi-, maastiku- ja portreevõte ning välguta pildistamise režiim.

Paindlikkus pildistamisel
Säriaegu saab valida vahemikust 30 s kuni 1/4000 s, lisaks veel aegvõte ning välgu sünkroniseerimine 1/200s säriaja juures. Mälukaartidest toetab kaamera ka 2 GB ja mahukamaid CompactFlash I ja II tüüpi kaarte. Kaamerale on lisavarustusena saadaval juhtmega ning infrapunavalgusega toimiv distantspäästik. Seitse valge tasakaalu eelmäärangut (näiteks "pilvine", "päevavalguslamp", "hõõglamp" jne.), käsitsi seadmise ja ±3 ühikulise valge tasakaalu nihutamise võimalus tagavad, et pildi värvid on tõetruud ning vastavad fotograafi ootustele.

Põhjalik lisavarustus ja tarkvara
EOS 350D komplektis on NB-2LH aku, laadija, USB-kaabel, videokaabel ja lai libisemiskindel kaelarihm. Lisavarustusena saadaval olev akusalv BG-E3 annab kaamerale kindla ja tasakaalustatud profikaamera ergonoomika, mis on eriti kasulik teleobjektiive kasutades. Portreeformaadis pildistamiseks on akusalv varustatud mugava lisapäästiku ja numbrivalijaga ning kaasas on patareisalv kuuele AA-patareile ja salv NB-2LH liitium-ioon akudele.
Lisaks Digital Photo Professional RAW-failide töötlustarkvarale on kaameraga kaasas ka ZoomBrowser EX 5.1 (Windows) ja ImageBrowser 5.1 (Mac) programmid, mis abistavad failide arvutisse laadimisel, organiseerimisel ja printimisel ning RAW-failide vaatamisel ja konverteerimisel. PhotoStitch tarkvara aitab mõne hetkega ühendada mitu kaadrit avaraks panoraamvõtteks ning Arcsoft PhotoStudio võimaldab fotosid loovalt töödelda.