NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


MV880X

MV880X videokaamera on MV800-seeria lipulaev – 1,33 megapikslise CCD-sensoriga mudel, mille sihtrühmaks on stiiliteadlikud, kvaliteeti, hõlpsust ning kõrge lahutusvõimega 16:9 režiimi eelistavad kasutajad. Suurendatud lahutusvõime tagab märgatavalt kõrgema videokvaliteedi ning samuti saab kaameraga teha fotosid, mis on kõlbulikud ka väljaprintimiseks ja albumisse asetamiseks. Tumeda metalse viimistlusega MV880X ühendab endas kasutushõlpsuse, konkurentsitu ehituskvaliteedi ning täppisoptika.

Lihtne kasutada
Kõik MV880X kaamera juures on kavandatud nii, et salvestamine ja taasesitus oleksid võimalikult hõlpsad. Täisautomaatrežiimi ja programmvõtte režiimi vahel valimiseks on lisaks ‘Easy’-nupule kasutaja sõrmeulatuses ka teised kontrollnupud. Ergonoomiline ovaalne disain hõlmab voolujoonelisi lüliteid ja peidetud nuppe, mis suurendab kasutusmugavust ning muudab seadme voolujoonelisemaks. Salvestamise hõlbustamiseks on kaamera kerel ühe funktsiooniga nuppe, näiteks öövõtte režiimi nupp, vedelkristallekraani taustavalgustuse nupp heleda valguse käes salvestamisel ekraani loetavamaks muutmiseks ning tavalise 4:3 režiimi ja 16:9 laiformaadi režiimi vahel valimiseks laiformaadi nupp.

Menüüvalikud on intuitiivsed ja hõlpsasti navigeeritavad. Vaatamata väikestele mõõtmetele (paksus ainult 51 mm ja kaal vaid 430 g) on MV880X varustatud suure, 2,4-tollise värvilise vedelkristallekraaniga. See võimaldab salvestatud fotosid ja videolõike mugavalt üle vaadata.

Täpne optika
Canon on MV880X varustanud asfäärilist elementi sisaldava klaasobjektiiviga, mis tagab kõrge kontrastsuse ning terava moonutustevaba pildi. Neutraalse tiheduse (ND) topeltfilter hoiab ära heledas valguses, näiteks liivarannal või lumisel maastikul, filmimisel esinevat heledussignaali piiramist (heledamate valgete toonide erinevuste kadu). Elektrooniline pildistabilisaator kõrvaldab tüütu pildivärina, tagades ühtlase ja stabiilse materjali, mis on eriti oluline kõrge suurendussuhte puhul ning mis kõrvaldab enamikes olukordades vajaduse statiivi järele .

Digitaalsed fotod
Seitsmekümne aasta pikkune asjatundlikkus kaamerate valmistamise alal on võimaldanud Canonil pakkuda video salvestamise ajal kõrge kvaliteediga digitaalfotode pildistamise funktsiooni. 1,33-megapikslise sensoriga jäädvustatud fotod salvestatakse JPEG-piltidena otse MMC- või SD-mälukaardile ning on piisavalt kvaliteetsed, et ka albumisse asetamiseks välja printida. Videokaamera DIGIC DV kujutiseprotsessoril on eraldi algoritmid video ja foto töötlemiseks, mis tagab kvaliteetse tulemuse mõlemal juhul.

Sõltuvalt mälukaardi mahust on võimalik mälukaardile salvestada kuni 60 minutit Motion JPEG videomaterjali. Mehaaniline katik võimaldab videokaamerat kasutada täpselt nagu digitaalset fotoaparaati ning hoiab ära hägususe, mis on iseloomulik tavaliste videokaameratega tehtud fotodele. Kiire USB 2.0 liides pakub hõlpsat mälukaardile salvestatud fotode ja videolõikude siirdamist ning printimist mis tahes PictBridge-toega fotoprinteriga, ilma vajaduseta arvuti järele.

Täisvalik režiime
Kaamera kerel olev öövõtterežiimi nupp võimaldab lülituda kiirelt öövõtte režiimile, ilma et selleks peaks menüüd kasutama. Super-öövõtte režiimis saab valge LED-lambi abil filmida ka täielikus pimeduses ning öövõtte + režiim võimaldab aku kasutusea pikendamiseks salvestamise ajal LED-lampi sisse ja välja lülitada. Laitmatuid tulemusi ka keerulisemates valgustustingimustes aitab saavutada videokaamera mitmekülgne režiimivalik – näiteks täisautomaatrežiim, automaatrežiim, sportvõtte režiim, portreevõtte režiim, prožektorivalguse režiim, ‘liiv ja lumi’ režiim, vähese valgustusega režiim ja öövõtte režiim.

Loominguliste digitaalefektide hulka kuuluvad muuseas ‘kunst’, ‘seepia’, ‘ühevärviline’, ‘mosaiik’, ‘peegel’, ‘kuubik’ ja ‘laine’; valida saab ka 9 pimendusefekti vahel. Nahadetailide režiim pehmendab nahatoone – enam ei pea keegi kartma tavalist videokaamerate halastamatust.

Emotsionaalsed värvid
Erinevalt konkureerivatest toodetest, mille võimalused on üldprotsessorite poolt piiratud, on Canoni DIGIC DV protsessor konstrueeritud spetsiaalselt pildikvaliteedi tõstmiseks. Samuti pakub see kaht eraldi kanalit foto ja video töötlemiseks nii, et kummagi kvaliteet ei pea kannatama. Selle asemel, et lihtsalt jäädvustada, mida objektiiv ‘näeb’, loob DIGIC DV ‘emotsionaalseid’ värve, nagu Canoni insenerid nimetavad toone ja detaile, mis mõjuvad inimese silmale meeldivamalt ja realistlikumalt. DIGIC DV koondab kõik peamised töötlus- ja mälutoimingud ühele kiibile, muutes need videokaamerad konkureerivatest toodetest efektiivsemateks ja pakkudes kuni 5 tundi järjestikust salvestusaega.

16:9 režiim
’Kinolikuks’, lai-ekraaniga televiisorist vaatamise elamuseks on nendel videokaameratel kõrglahutusvõimega 16:9 laiformaatrežiim. Õige pildisuhtega 16:9 materjali salvestamiseks ja taasesitamiseks kasutatakse ‘Letter Box’ vaadet, mis väldib pildi ‘kokku surumist’. Filmidele ja fotodele panoraamilme andmiseks on kaamera standardvarustuses 0,6x lainurk-konverter.

Tarkvara ja ühilduvus
Kahesuunalise suhtluse tarkvara DV Messenger 2.0 (tasuta allalaadimiseks saadaval aadressilt www.canon-europe.com/dvmessenger) ühendab endas Microsoft Windows Messengeri ning Canoni omaenda võrgulahenduse elemente. See võimaldab nii kahesuunalist (peer-to-peer) suhtlemist kui ka heli- ning videofailide – otse või eelnevalt salvestatud – vahetust interneti kaudu ning kaamera- ja taasesitusrežiimide kasutamist. Samuti on kaameral kiireks ümbersalvestuseks ja monteerimiseks IEEE1394 striiming liides.

Analoog-digitaal konverteerimine
Videokaamera analoog-digitaalmuundur konverteerib analoogsisendi liidesega ühendatud videomakkide, analoogvideokaamerate või muude analoogseadmete signaalid digitaalseks. Uued digitaalfailid on võimalik siis salvestada otse videokaamerasse või saata digitaalsesse salvestusseadmesse, näiteks arvutisse.