NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot A410 hall

Populaarse PowerShot A400 järeltulija uus julge disainiga PowerShot A410 on oma lihtsa kasutamise tõttu sobiv kaamera neile, kes tahavad minna üle digitaalkaamera kasutamisele. Võrreldes A400-ga on kaamera paigutatud kompaktsemasse ja tugevamasse korpusesse. PowerShot A410-l on 5-punkti AiAF automaatne teravustamine, 3,2x optiline zoom ja DIGIC II protsessor.

Võimas DIGIC II
Olles tase kõrgemal PowerShot A400-st on PowerShot A410-l Canoni tunnustusleidnud DIGIC II protsessor – sama, mis on Canoni EOS seeria professionaalsetes digitaalsetes peegelkaamerates. DIGIC II protsessoris on kõik pilditöötluse algoritmid koondatud ühele kiibile, et tagada kiire kirjutamisaeg, minimaalne katiku viivitus, optimaalne kujutise määratlemine ning pidevalt täpne ja loomulik värvide reprodutseerimine. Kaamera käivitumisaeg ja reageerimisaeg piltide järelvaatamiseks on märkimisväärselt paranenud. DIGIC II olemasolu põhjendab ka seda, miks on automaatse teravustamise ajad paranenud kuni 40% ja sujuv ning pidev pildistamine toimub muljetavaldava kiirusega 2,5 kaadrit sekundis.

Lihtsalt parem
Olles küll kompaktne ja tugev, on A410-l piisav 3,2-kordne optiline zoom (41 mm – 131 mm ekvivalentne). Suurenenud maksimaalne objektiivi ava annab rohkem valikuvõimalusi vähese valguse tingimustes pildistades. 5-punktiline AiAF automaatne teravustamine analüüsib võtte kompositsiooni ja teravustab kaamera vastavalt sellele, hoides isegi keskmest väljas olevad objektid teravana. Supermakrorežiim võimaldab teravustada ka neid objekte, mis on objektiivist vaid 1,5 cm kaugusel.
Kasutaja saab pildistada kasutades optilist pildinäidikut või 1,5-tollist vedelkristallekraani. Ekraani valgustugevust saab reguleerida 15 tasandil. Täiustatud kasutajaliides muudab kaamera kasutamise lihtsaks - menüüd saab kuvada 22 keeles. Kaamera zoomi ulatusetäielikuks ärakasutamiseks on A410 välgu asendit muudetud, et piltidel poleks tumedaid varjusid, kui need on võetud täies pikkuses väljaviidud objektiiviga. Välk katab kuni 3 m ala.

Kaamera režiimid
A410-l saab valida 14 võtterežiimi vahel, kaasa arvatud 8 fikseeritud erivõtte režiimi (Special Scene), mis aitavad saavutada suurepäraseid tulemusi ka keerulise valgusega tingimustes. Nende režiimide hulka kuuluvad portree (Portrait), öise võtte (Night Snapshot), laste ja lemmikloomade (Kids and Pets), siseruumide (Indoor), lehestiku (Foliage), ranna (Beach), lume (Snow) ja tulevärgi (Fireworks) režiimid. Fotograafide abistamiseks kompositsiooni loomisel saab valida koordinaatruudustikuga kuva. Lisatud seadistus "Minu värvid" (My Colors) võimaldab pildistajal pildistamisel ajal kasutada täiustatud, kaameras olevaid efekte, näiteks värvide ümbervahetamist (Color Swap). Enne oli see võimalik vaid pärast pildi lauaarvutisse alla laadimist ja spetsiaalset tarkvara kasutades. A410 võimaldab kasutajal salvestada ka kõrge kvaliteediga vidoklippe. Kaamera toetab VGA (640 x 480) ja QVGA (320 x 240) kvaliteeti kiirusega vastavalt 10 ja 20 kaadrit sekundis. Salvestada saab kuni 3-minutilise videolõigu. Kaameral on kompaktrežiim (Compact Mode), mis võimaldab toota videoklippe, mis sobivad e-postituseks.

Otseprintimine
3,2-megapikslise A410 pildid sobivad printimiseks kuni A4 formaadis paberile. SELPHY CP kompaktfotoprinteritega printimine võimaldab kasutajal lihtsalt printida ka ID-fotosid ja kaadreid videotest. Ühendamisel PictBridge-ühilduvate PIXMA uusima seeria printeritega saab kujutist parendada näiteks müravähendus- (Noise Reduction), fotoergastus- (Vivid Photo) ja uudse näokirgastus- (Face Brightener) funktsiooniga. Kujutiste printimine ilma lauaarvutiga ühendamise vajaduseta on samuti muudetud lihtsamaks prindi/jaga (Print/share) nupu abil.

Lisavarustus
A410 töötab kas MMC või SD kompaktsete mälukaartidega. See tarnitakse koos 2 x AA patareiga ja A410-t saab kasutada ka koos NiMH akudega. Lisavarustusena on saadaval laadimiskomplekt CBK4-200, millesse kuuluvad 4 x AA taaslaaditavad NiMH akud ja laadija. Teisteks lisavarustusse kuuluvateks seadisteks on alalisvoolu adapterikomplekt elektrivõrgus laadimiseks (ACK800), suure võimsusega välk (HF-DC1) ja pehme vutlar DCC-400.