NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot A510

Canoni 4,0x optilise zoomiga PowerShot A510 digikaamera on populaarse PowerShot A75 edasiarendus. Erakordselt kompaktne 3,2 megapikseline PowerShot on väiksem kui mitmed 3x optilise zoomiga kaamerad ning sisaldab 20 võtterežiimi, VGA-video salvestamisvõimalust, võimsat zoomvälku ja laiendatud otseprintimise funktsioone. Kaamerale on võimalik lisada ka veekindel korpus ja lainurk- või telekonverter.

Kompaktne ja võimas
PowerShot A510 on 13% väiksem ja 20% kergem kui oma eelkäija PowerShot A75 ning sisaldab Canoni Gmo-läätsetehnoloogiaga 4x zoomobjektiivi. See tagab väga teravad fotod ja oluliselt kompaktsemate mõõtmetega objektiivi, mille zoomi vahemik on 35-140 mm (vastavalt 35 mm formaadile) ning avaarv f/2.6-5.5. Uus teravustamissüsteem rakendab tagumisi läätsegruppe, muutes teravustamist efektiivsemaks ja vähendades energiakulu. Uuendatud välklamp, optiline pildinäidik ja CF-mälukaardi asendamine SD-mälukaardiga aitavad kaamerat veelgi kergemaks, stiilsemaks ja kompaktsemaks muuta.

Võtterežiimid
Kaamerale maksimaalse paindlikkuse ja kasutuslihtsuse andmiseks on mudelil A510 20 võtterežiimi. Nende hulgas on kaheksa spetsiaalvõtterežiimi, mis aitavad ka keerulistes valgustingimustes häid tulemusi saavutada. Režiimide hulgas on näiteks lehestiku, lume, liiva, ilutulestiku, vee all (kasutamiseks veekindla korpusega), laste ja loomade ning öiste võtete pildistamiseks vajalikud määrangud. Kaameraga saab salvestada kuni 3-minutilisi videoklippe ning neid vajadusel ka töödelda. Käsirežiim annab kogenud pildistajatele täieliku kontrolli valge tasakaalu, säri kompensatsiooni ja säriaja üle.

Nauditav ja mugav
Selleks, et salvestatud fotosid saaks kohe teistega jagada, on kaamerale lisatud “Hold”-nupp, millele vajutamisel kuvatakse äsjatehtud fotot kaamera suurel ja erksal 1,8-tollisel LCD-ekraanil. Soovi korral saab pildi ka kohe kustutada ning fotot kuvatakse seni, kuni uuesti päästikunupule vajutatakse. Kasutusmugavust tõstab ka uus lihtsam ja intuitiivsem nuppude paigutus.

Uus objektiivi kinnitussüsteem
PowerShot A510 oluliseks edasiarenduseks on ka objektiivi kinnitusmehhanism, mis võimaldab objektiivil paralleelselt sensoriga veidi liikuda. See võimaldab lainurk- või telekonverteri kasutamisel konverteri ja objektiivi optilised teljed väga täpselt joondada, tagades nii erakordselt teravad tulemused.

Zoom-välk
Esimese digikaamerana Canoni tootevalikus on A510 varustatud zoomvälguga. Välklamp korrigeerib vastavalt zoomi asendile optimaalse hajumisnurga, mis annab välgule teleasendis oluliselt suurema ulatuse. Uus lisa-välklamp HF-DC1 laiendab võimalusi öösel ja siseruumides pildistamiseks. Lisa-välklambi juhtarv on 18 (ISO 100, meetrit) ning see annab sünkroonselt kaamera välguga lisavälke. HF-DC1 võimsust saab valida kolme erineva taseme vahel ning see kinnitub kaamerale spetsiaalse kinnituse abil.

Laiendatud prindifunktsioonid
Canoni prindi/jaga-nupp võimaldab mälukaardil olevad fotod mõne hetkega arvutisse laadida või printida PictBridge-ühilduva printeriga. Pärast kaamera ühendamist piisab ainult ühest nupuvajutusest ning ekraanil olev foto prinditakse mõne hetkega välja.

Ühendatult Canoni SELPHY CP400 kompakt-fotoprinteriga saab kasutada laiendatud prindifunktsioone, näiteks videokaadrite printimist. Videolõigu printimisel jagatakse see kuni 63-ks ühtlase intervalliga kaadriks ning tulemus väljastatakse postkaardi suurusele paberile (100 x 148 mm). See on ideaalne võimalus näiteks spordistseenide liikumise analüüsimiseks. Dokumendifoto printimise režiim võimaldab ühele lehele printida mitu määratud suurusega passipilti.

Kiire iseteravustamine
Kaamera 9 teravustamispunktiga AiAF-süsteem tagab kiire ja täpse teravustamise ka siis, kui võtteobjekt ei asu kaadri keskel. Soovi korral on võimalik teravustada ka ainult keskpunkti abil või käsitsi. Iseteravustamise lisatuli aitab hämaras teravustada ja lähivõtete pildistamisel on lähimaks teravustamiskauguseks vaid 5 cm. Välgul on punasilma vähendamise funktsioon ning pikkade säriaegadega sünkroniseerimise võimalus. Sarivõtte režiim võimaldab salvestada kuni 12-kaadrilise pildiseeria kiirusega 2,3 kaadrit sekundis (pildikvaliteedi suur/peen korral, LCD-ekraan välja lülitatud).

Suur kiirus, suurepärased tulemused
A510 on varustatud Canoni tunnustatud DIGIC-protsessoriga, mis tagab suurepärase pildikvaliteedi, kaamera kiire reageerimise ja madala energiatarbe. iSAPS süsteem analüüsib kaamerasisese fotograafi assistendina foto tüübi määramiseks selliseid kompositsioonifaktoreid nagu zoomi asend ja kaadri heledustase. Selle tulemuseks on kiirem iseteravustamine, täpsem automaatsäri ja ühtlasem valge tasakaal. Intelligentne orientatsiooniandur tuvastab kaamera asendi, aidates optimiseerida pildikvaliteeti ning pöörates pildi taasesitusel automaatselt õiget pidi.

Lisavarustus
A510 lisavarustusena on saadaval konverterid, makrolääts ning kuni 40 m sügavuseni sukelduda võimaldav veekindel korpus, mille abil saab kaamerat kaitsta ka lume, liiva ja tolmu eest. Kaamera komplektis on kaasas 16MB MMC-mälukaart.