NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


Canon
PowerShot A610

PowerShot A610

Võimsa 5,0 Megapikslise lahutusvõimega A610 DIGIC II protsessor võimaldab kiiret ja tundlikku tööd ning – koos 4x optilise suurendusega objektiiviga – esmaklassilist pildikvaliteeti. Lai valik käsitsi-, automaat- ja erivõtterežiime võimaldab paindlikku, loomingulist ja lihtsat käsitlemist vastavalt vajadusele. Kaamera on varustatud ka 2,0-tollise muudetava vaatenurgaga (vari-angle) vedelkristallekraaniga, omatehtud värvide (My Colors) funktsiooniga ja makrorežiimiga, mis võimaldab pildistamist vaid 1 cm kauguselt. A610 suudab salvestada VGA-videoklippe 30 kaadrit sekundis. PowerShot A610 on varustatud printimis-/jagamisnupuga (Print/Share) ja võimalusega printida fotosid nii PictBridge- kui ka ID Photo Print- ja Movie Print-funktsiooni kaudu. USB2.0 ühendus võimaldab kiiret andmevahetust personaalarvutiga.

Parem eraldusvõime, zoom ja pildikvaliteet
Populaarse PowerShot A95-kaamera asendajatena on uute kaamerate jõudlust kõvasti tõstetud. A610-l on 5,0-megapiksline CCD sensor, mis pakub pildikvaliteeti, mis piisav kuni A3-suuruste paberfotode trükkimiseks, ning lubab fotode tunduvat kärpimist ilma trükikvaliteedi langemiseta. Powershot A610 objektiiv, milles on kaheksa elementi seitsmes grupis ja kaks asfäärilist elementi, on disainilt ja konstruktsioonilt sarnane G-seeria kaamerate objektiividega. Optiline zoom on tõstetud 4-kordseks, mis annab fookuskauguseks 35–140 mm (35 mm ekvivalendis). Nende objektiivide maksimaalne ava on F2.8 kuni F4.1, mis võimaldab muljetavaldavalt kirkaid pilte telefotode poolel. Lisaks sellele on teravustamissuutlikkust vähese valguse tingimustes parandatud kuni 2 astme võrra, mis annab suurema vabaduse hämaras pildistamisel. Objektiivide spektriomadused on spetsiaalselt optimeeritud objektiivi-sensori koostööks, mis võimaldab värvide täpset edasiandmist ja vähendab oluliselt kromaatilisi aberratsioone (nagu purpursed ääred), mida tuleb tihti ette madalama kvaliteediga objektiividel.

Parem töötlemine ja teravustamine
Tänu Canoni uuele DIGIC II protsessorile on kaamera kiirem ja tundlikum ning pakub paremat pildikvaliteeti. Teravustamisaeg on umbes 60% lühem ning katiku viivitus on tühine (mitte üle 0,1 sekundi). Nüüd on võimalik sujuv ja pidev pildistamine kiirusega umbes 2,4 kaadrit sekundis. DIGIC II suudab suurepäraselt hinnata valge tasakaalustu, mis tõstab värvide edasiandmise täpsust. Uutes PowerShot-kaamerates on säilitatud Canoni 9-punktiline tehisintellektiga automaatteravustamise funktsioon AiAF, mis teeb teravaks isegi pildivälja äärtel asuvad objektid. Samuti saab valida käsitsiteravustamise võimaluse.

Mitmekülgne kaamera
Suurem 2,0-tolline muudetava vaatenurgaga vedelkristallekraan pakub kasutajatele laiemaid võimalusi võtete kadreerimiseks ebamugavate nurkade all, nagu maapinnatasandilt, vöötasandilt ja pea kohalt, ning autoportreede pildistamiseks. Ekraanile on võimalik kuvada ruudustik, mis aitab pilte kadreerida ja horisonte loodida. A610-l on kokku 20 pildistusrežiimi, sealhulgas täielik käsitsi- režiim, kasutajarežiim lemmikpildistussätete pealeseadmiseks ja säriaja prioriteedi (shutter speed priority) režiim, milles säriajad jäävad vahemikku 15 sekundist 1/2500 sekundini. Kaheksa stseeni- (scene) režiimi – nagu ööpildistus (Night Snapshot), lumesajus (Snow) ja vee all (Underwater) pildistus – tagavad maksimaalse tulemuse kõigis tingimustes. Fotode "kokkuõmblemise" (Stitch Assist) režiim lihtsustab panoraampiltide loomist, sest selles tehtud pilte saab hõlpsasti üheks liita kaasaantud tarkvara PhotoStitch abil. Omatehtud värvide (My Colors) funktsioon – mida saab käivitada režiimivalimiskettalt – võimaldab suuremat loomingulisust digitaalfotograafias. Eriefekte, nagu värvide vahetamise funktsioon (Color Swap või Custom Color), mis võimaldab kasutajatel valida endale meeldiva värvitasakaalu igaks konkreetseks võtteks, saab käivitada kaameras ja vaadata vedelkristallekraanil fotode ja videoklippide tegemise käigus. Varem sai neid efekte lisada alles pärast pildistamist personaalarvuti abil. Kõrge kvaliteediga videoklippe saab teha režiimides VGA (30/15 kaadrit sekundis), QVGA (30/15 kaadrit sekundis), Fast Frame Rate (aegluubis taasesitamiseks kaameras) ja Compact (e-postituseks sobivate klippide tegemiseks).

Lai valik lisavarustust
A610 tarvis on välja töötatud uus objektiiviadapter Conversion Lens Adapter LA-DC58F. Nii lainurkobjektiiv WC-DC58N (0,7x) kui teleobjektiiv TC-DC58N (1,75x) avardavad kadreerimisvõimalusi ja laiendavad kaamera fookuskaugust. Spetsiaalne veekindel ümbris WP-DC90 – millega võib laskuda 40 m sügavuseni – on uduvastase topeltklaasiga ja välguhajutiga. Saadaval on eraldi raskused WW-DC1 veekindlale ümbrisele kinnitamiseks veealuse kõrguse reguleerimiseks. Muudeks lisaseadmeteks on vahelduvvooluadapter ACK600, akulaadija CBK4-200 nelja NiMH-akuga ja polsterkott DCC-300.

Paremad paberfotod
SELPHY CP kompaktfotoprinteritega printimine võimaldab kasutajal lihtsalt printida ka ID-fotosid ja kaadreid videotest. Ühendamisel PictBridge-ühilduvate PIXMA uusima seeria printeritega saab kujutist parendada näiteks müravähendus- (Noise Reduction), fotoergastus- (Vivid Photo) ja uudse näokirgastus- (Face Brightener) funktsiooniga. Kujutiste printimine ilma lauaarvutiga ühendamise vajaduseta on samuti muudetud lihtsamaks prindi/jaga (Print/share) nupu abil.

Lai tarkvaravalik
Kaamerakomplekti kuuluv tarkvarapakett sisaldab muuhulgas ka sirvimis- ja printimisprogramme ZoomBrowser EX (Windows) ning ImageBrowser (Mac). Lisaks on kaameraga kaasas ka sellised programmid nagu PhotoStitch ning fotode ja piltide töötlemiseks ArcSoft PhotoImpression ja VideoImpression. Kaamerate ostjail on õigus saada CANON iMAGE GATEWAY liikmeks, millega neile võimaldatakse 100MB kettaruumi piltide üleslaadimiseks ja jagamiseks ning toetatakse minu-kaamera (My Camera) funktsiooni, mis võimaldab kasutajatel oma kaamerasätteid veelgi enam individualiseerida.