NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot G6

Märkimisväärselt pisike, kuid samas muljetavaldavate näitajatega 7,1 megapiksline PowerShot G6 on menuka PowerShot G5 järelkäija, mis tänu sellistele täiendustele nagu kiire, f2,0 4x zoomobjektiiv ja uued pilditöötlusalgoritmid, võimaldab saavutada märgatavalt kõrgemat pildikvaliteeti. Iseteravustamise kiirus on võrreldes eelkäijaga kuni 55% ning kaamera käivituskiirus umbes 30% kiirem.

G5 mudelist enam kui 10% väiksem G6 on varustatud 12 võtterežiimi, ergonoomilise "ühe puutega" disaini ning mugava valikukettaga. Kõiki juhtklahve saab mugavalt vajutada parema käe sõrmedega, ka käepide on kaetud mugava kummist materjaliga. Selgelt loetav, mittepeegelduv ja pööratav vedelkristallekraan on 1,8-tollisest kasvanud 2-tolliseks. Lisaks võimaldab kaamera üheaegset RAW- ja JPEG-salvestust, reguleeritava JPEG-failide lahutusvõimega.

Täiuslik pildikvaliteet
Mudeli G6 7,1-megapiksline CCD-sensor tagab kõrge lahutusvõime, mida selle klassi kaameralt eeldatakse, võimaldades jäädvustada kvaliteetseid, koguni A3-formaadist suuremalt väljaprinditavaid, fotosid, mida on pärast pildistamist lihtne ka loominguliselt töödelda. Kiiret f2,0 (lainurkvõtetel) kuni f3,0 (televõtetel) 4x optilise zoomiga objektiivi (35 mm formaadis vastab 35-140 mm-le) on vastavalt sensori nõuetele optimeeritud ning selle spektraalomadusi on täiustatud, samas kui DIGIC pilditöötlusalgoritmide värvitöötlusparameetreid on peenhäälestatud. Selle kombinatsiooni tulemuseks on märkimisväärne pildikvaliteedi paranemine ja madalama kvaliteediga digitaalkaamerate piltidele omaste valevärvide vähenemine.
Esimest korda on G-seeria kaameras kasutatud 9 punkti automaatset iseteravustamist, mis võimaldab automaatselt ja täpselt teravustada isegi kaadri servas asuvaid objekte. Lisaks on tänu teravustamissüsteemi täiustamisele suurenenud ka üksik- ning sarjavõtete teravustamise kiirus –
vastavalt 45% ja 55%. FlexiZone iseteravustamise / automaatsäri funktsioon võimaldab kasutajal valida kaadrist välja selle osa, mida ta soovib teravustada ja millelt säri mõõta (see sobib ideaalselt loovvõtete kadreerimiseks) ning teravuse “kahvli” funktsioon teeb mitu võtet, teravustades võtteobjekti ees ja taga olevaid punkte. Optiline neutraalse tiheduse (ND) filter vähendab valgust 3 ühiku võrra. See võimaldab ka heledas pildistamisel valida pika säriaja / suure ava määranguid ning vähendab videomaterjalil "CCD määrimist" – vertikaalseid jooni, mis jäävad pildile, kui kaamerat heleda valgusallika poole suunata.

Piiramatu paindlikkus
12 erinevat võtterežiimi pakuvad kasutajale täielikku loominguvabadust igas võimalikus olukorras. Koos täisautomaat- ning ava / säriaja etteandega režiimidega, mida igalt täiustatud digitaalkaameralt eeldatakse, pakub G6 ka enamkasutatavate kaameramäärangute salvestamiseks kaht kasutajarežiimi, teravussügavuse optimaalseks vähendamiseks / suurendamiseks portree- ja maastikuvõtte režiimi ja pika säriajaga loomulike piltide tegemiseks öövõtte režiimi, mille puhul tausta ning esiplaani detailide väljatoomiseks reguleeritakse säritust. Stitch Assist funktsioon, mida saab kasutada 5 režiimis, reastab panoraam- ning posterpiltide tegemiseks kuni 26 pilti (mis hiljem PhotoStitch programmi abil kokku liidetakse). Videorežiimis on võimalik salvestada kuni 3 minuti pikkusi (VGA lahutusvõimega kuni 30 sekundi pikkusi) heliga videolõike. Kaameral on ka erinevaid fotoefekte, nagu näiteks "seepia", "erksad värvid", "must-valge", "neutraalne" ja "madala teravusega".
2,0-tolline vedelkristallekraan on pööratav igas suunas, mis võimaldab pildistada nii põrandalt kui kõrgelt õhust. Autoportreede tegemise hõlbustamiseks näitab ekraan automaatselt peegelpilti. 2x kuni 10x suurendusega taasesituse funktsiooniga saab salvestusi kiirelt ja detailselt üle vaadata. Lai valik funktsioone sisaldab muuhulgas kuni ±2 ühiku ulatuses automaatset säri kahvlit (AEB) 1/3 ühikulise sammuga, teravuse kahvlit, välgu sünkroniseerimist (välge särituse alguses ja lõpus) ning kuni 4-päevasteks aegvõteteks intervallidega pildistamist (kuni 100 pilti 1–60 minutilise vahega).

Kiire töötlus, suur jõudlus
Canoni ainulaadne, kiire DIGIC-protsessor sisaldab vajalikke algoritme selliste funktsioonide täpseks teostamiseks nagu valge tasakaalu reguleerimine ja värvitöötlus. See laseb G6 kaameraga jäädvustada kuni 14 järjestikust pilti kiirusega 2 kaadrit sekundis suurepärase kvaliteediga ilma, et kaamera reaktsioonikiirus sellest väheneks. Kuna kõik võtmefunktsioonid on üheleainsale kiibile mahutatud, on ka energiakulu väiksem. G6 on varustatud võimsa laetava liitiumioonakuga BP-511A, mis võimaldab järjest teha kuni 300 võtet või taasesitada kuni 6 tundi materjali.

Süsteemikaamera
Lai valik spetsiaalseid lisaseadmeid suurendab kaamera võimalusi, mitmekülgsust ja loomingulist potentsiaali veelgi. 0,7x lainurk-konverter ja 1,75x telekonverter katavad 24,5 – 245 mm (35 mm vaste) 10x zoomi ulatuse. 58 mm lähivõtteobjektiiv ning Macro Ring Lite MR-14EX või Macro Twin MT-24EX välklambid võimaldavad teha suurepäraseid lähivõtteid. G6 pakub täielikku Canoni EX-seeria Speedlite välklampide, sealhulgas uue tippmudeli Canon Speedlite 580EX ning kaugjuhtimisega käivitatavate välklampide süsteemi, tuge. Samuti on saadaval adapteriga valgusvarjuk.

Otseprintimine
Ilma arvuti vahenduseta fotode printimiseks saab G6 ühendada otse kõikide PictBridge-ühilduvate ja Canon Direct Print printeritega. Kui kaamera on ühendatud Canoni kaardiprinteriga, võimaldab uus dokumendifotode printimise funktsioon väljastada postkaardisuurusele lehele mitu passipilti ning videokaadrite printimise režiim valib filmilõigust välja 63 ühtlase vahega kaadrit ja prindib need järjestikku ühele lehele.