NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot Pro1

PowerShot Pro1 kaameras on ühendatud suur valik Canoni tipp-peegelkaamerate juurde kuuluvaid funktsioone, mis tagavad hiilgava töövõime ja suurepärase kvaliteediga, kuni A2-formaati suurendatavad pildid. Esmakordne on ka Canoni tunnustatud L-profiseeria objektiivi kasutamine kompaktkaameras.

Professionaalsed funktsioonid
Fotograafil on täielik kontroll kõikide teravustamispunktide ja säri parameetrite üle. PowerShot Pro1 funktsioonide hulka kuuluvad muuhulgas RAW-failide salvestus ja uus iseteravustamissüsteem, mis ühendab kiire ja täpse tulemuse saavutamiseks TTL- ja välise mõõtmise. PowerShot Pro1 pildistab kuni 2,5 kaadrit sekundis ja kaamera säriajaks saab valida 15 kuni 1/4000 sekundit. Kaksteist võtterežiimi, sealhulgas kaks kasutajarežiimi, võimaldavad tulla toime erinevates võttetingimustes. Kaamera spetsiaalselt konstrueeritud DIGIC-protsessor tagab kiire ning ülimalt täpse värvide salvestamise ja kujutisetöötluse. Pro1 on esimene PowerShot-kaamera, mis toetab nii sRGB kui ka Adobe RGB värviruume. Kaameral on Canoni Speedlite EX välklampide, lähivõttekonverterite ja telekonverteri tugi.

L-seeria objektiiv
Erkpunane joon PowerShot Pro1 objektiivitorul on Canoni professionaalse L-seeria tähiseks. L-seeria optika on loodud silmas pidades kõrgeimaid standardeid – eesmärgiks on vastata ka kõige nõudlikumate professionaalide ootustele. Seda märki kandsid siiani ainult Canoni EF-tippobjektiivide seeria ja professionaalne digivideokaamera XM2. PowerShot Pro1 on varustatud 28-200 mm L USM objektiiviga, mis sisaldab pildi ülima teravuse saavutamiseks nii fluoriit- kui ka UD (ülimadala dispersiooniga) elemente. Fluoriidi omadused võimaldavad ületada optilise klaasi ebatäiuslikkusest tulenevad piirangud pildi kvaliteedile, mida ei õnnestu vältida ka parimates klaasobjektiivides. Objektiivil on iirise tüüpi ava, mis võimaldab tausta ühtlaselt uduseks muuta – väga hea efekt näiteks portreefotode puhul. Kaamera zoom töötab USM-mootori jõul, mis võimaldab väga kiiret ja täpset zoomimist. Tehnoloogia põhineb ultrahelisagedusega võngetel, mis juhivad väga tundlikku väikest rootorit.

Teravustamine
PowerShot Pro1 kaameral on uus iseteravustamise süsteem, mis kombineerib kontrasti tuvastamisega TTL- ja välise triangulatsioon-teravustamise. Mõlema süsteemi parimate omaduste ühendamine annab väga kiire ja täpse tulemuse. PowerShot Pro1 liigutab kõigepealt triangulatsioon-süsteemi abil objektiivi teravustamiselemendi ligikaudselt õigesse asendisse ja teeb lõpliku peenhäälestuse TTL kontrasti tuvastamisega. Pildistamise veelgi kiiremaks ja mugavamaks muutmiseks on kaameral FlexiZone iseteravustamise ja automaatsäri süsteem, mis võimaldab teravustamispunkti valida mitte ainult kaadri keskelt, vaid sobivast kaadri osast. Lisavõimalustena on kaameral teravustamise lukustus, käsiteravustamise võimalus ja supermakrorežiim (võimaldab teravustada 3 cm kaugusel asuvat objekti).

Säri mõõtmine
Säri mõõtmiseks on kaameral hindav, keskmestav ja punkt-särimõõtmine (seotud teravustamisraami keskpunktiga). Säri funktsioonide hulka kuuluvad automaatsäri lukustus, säri nihutus +/- 2 EV-ühiku ulatuses (1/3 ühikulise sammuga) ja säri “kahvel”. Lai valik ISO määranguid (automaatne/ISO 50/100/200/400) annab paindlikkuse erinevates valgustustingimustes.

Kadreerimine
PowerShot Pro1 kaameral on kõrge lahutusvõimega (235000-pikslit), reguleeritava nurgaga ja peegelkujutise võimalusega (külje suunas ümberpööratav) kahetolline TFT-ekraan. Taasesituse zoom (2- kuni 10-kordne) võimaldab salvestatud foto teravust ning detaile kiiresti ja täpselt kontrollida. Intelligentne orientatsiooniandur pöörab pildid vajadusel enne taasesitust automaatselt ümber. Lisaks ekraanile on kaameral ka suur, kõrge lahutusvõimega elektrooniline pildinäidik, mis asub otse objektiivi kohal – nagu peegelkaameratelgi.

Filmimine
Kaameraga on võimalik salvestada kuni 30-sekundilisi kõrge kvaliteediga (640 x 480 pikslit) VGA-videolõike. Samuti on võimalus jäädvustada kuni 3-minutilisi videoklippe – QVGA- (320 x 240 pikslit) või QQVGA-lahutusvõimega (160 x 120 pikslit). Kaameral on ka A/V-väljund, mille abil on lihtne kaameraga salvestatut vaadata televiisori ekraanilt.

Välklamp, tarvikud ja lisavarustus
PowerShot Pro1 toetab kõiki Speedlite-seeria välklampe (s.h. ka MR-14EX Macro Ring Lite ja MT-24EX Macro Twin Lite). Samuti võimaldab kaamera kontrollida välklambi võimsust – sisseehitatud välgu reguleerimiseks on 3, Speedlite-välklampide jaoks 13 erinevat taset. Objektiivi lisaseadmete hulka kuulub 1,5-kordse suurendusega telekonverter, mis pikendab fookuskaugust üle 300 mm, ja lähivõttekonverter. Kaamera komplekti kuulub ka kiire 64 MB mälukaart, valgusvarjuk, filtrite adapter ja laetav liitiumioonaku (BP-511A) koos laadijaga. Täislaetud akuga saab teha kuni 420 pilti.

Printimine ja tarkvara
Sarnaselt kõikide Canoni uuemate digitaalkaameratega on PowerShot Pro1 ühilduv PictBridge-ga. See võimaldab sama tehnoloogiat toetava printeri ühendada otse kaameraga. Fotode arvutis vaatamiseks, organiseerimiseks ja printimiseks on kaameraga kaasas ZoomBrowser EX (Windows) ja ImageBrowser (Mac) tarkvara. Lisaks on paketis veel PhotoStitch (panoraampiltide loomiseks), ArcSoft PhotoStudio (fototöötluseks) ja VideoImpression (videotöötluseks) tarkvara. Windows XP või Mac OS X (v10.1/v10.2) süsteemi puhul ei ole kasutajal aga draiveri pärast üldse vaja muretseda – kaamera ja arvuti vahelise ühenduse eest kannab hoolt Picture Transfer Protocol (PTP) tugi.Windows 98/2000 ja Windows Me jaoks on aga vajalikud draiverid kaameraga kaasas.