NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot S1 IS

PowerShot S1 IS on täisvalikus funktsioonidega, 3,2 megapikslise CCD-ga ja 10-kordse optilise zoomiga digitaalkaamera, mis võimaldab jäädvustada lisaks fotodele ka selgeid ja loomulikke, VGA-lahutusvõimega ja kvaliteetse heliga videolõike kiirusega kuni 30 kaadrit sekundis. Kaamera on varustatud ka optilise pildistabilisaatoriga, mis ei lase fotodel ähmaseks muutuda ja tagab ühtlase videomaterjali. 3,2-megapiksline sensor ja Canoni pilditöötlusalgoritmid võimaldavad teha pilte, mida saab printida suurepärase kvaliteediga kuni A4-formaadis paberile.

Võimas objektiiv
PowerShot S1 IS on varustatud f/2.8 – f/3.1, 38-380 mm (35 mm vaste) zoomobjektiiviga. Lisavarustusse kuuluva lainurk- või telekonverteriga on võimalik laiendada objektiivi ulatust vahemikus 26,6 mm kuni 608 mm. Zoom töötab pisikese piesomootori (USM) jõul. See mootor kasutab kiire, võimsa ja ülimalt tundliku imeväikse rootori juhtimiseks ultrahelisagedusega võnkeid. Digitaalfotode režiimis annab see zoomile maksimaalse kiiruse, samas kui videorežiimis mootor aeglustub, et tagada filmi sujuvus ja töötab praktiliselt hääletult, et videosalvestuse heli mitte segada.

Optiline pildistabilisaator
PowerShot S1 IS kasutab Canoni nihutuspõhimõttel töötavat optilise pildistabilisaatori (IS) tehnoloogiat. IS vähendab kaamera värina mõju märgatavalt, mis on tähtis kõrge suurendusega objektiive kasutavate kaamerate puhul, nagu PowerShot S1 IS. Pisikesed liigutusi tuvastavad güroskoobid ja korrigeerivad läätseelemendid kompenseerivad objektiivi värinat, et tagada selged ja teravad pildid. Lõpp-kompensatsiooni ulatus võrdub 2 kuni 3 lisasammuga, mis tähendab, et kaamerat saab kasutada ilma statiivita ka pikema säriajaga võtete tegemiseks ilma, et pildid hägusemaks muutuksid. Kombineeritud suur f/2.8 ava ja pildistabilisaator võimaldavad suurepäraseid tulemusi saavutada ka vähese valgustusega võtetel.

Kvaliteetse video salvestamine
Sujuvad, virvenduseta, selged ja loomulikud videolõigud salvestatakse VGA-lahutusvõimega kaamera mälukaardile kiirusega 30 kaadrit sekundis. Lisaks töötavad filmimise ajal zoomi, iseteravustamise, automaatsäri ja automaatse valge tasakaalu funktsioonid. Kiire ja mugava ligipääsu videofunktsioonile annab kaamera tagaküljel asuv suur "Movie"-nupp. Ühe võttega saab salvestada kuni 60 minutit või 1 GB materjali (QVGA/15 kaadrit sekundis režiimis).

Automaatne teravustamine ja säri mõõtmine
TTL iseteravustamisfunktsioonid suudavad rahuldada nii pildistaja kui filmija vajadusi, pakkudes muuhulgas ka FlexiZone iseteravustamist/automaatsäri ja iseteravustamise lukustust. Kaamera lühimaks teravustamiskauguseks on 10 cm lainurk-võtte puhul ja 93 cm televõtte puhul. Säri mõõtmiseks saab valida hindava, keskmestava või punkt-särimõõtmise (keskelt või teravustamispunktiga seotud) vahel.

Hõlbus taasesitus ja välklamp
Muutuva nurgaga vedelkristallekraan muudab kadreerimise mugavaks nii otsevaates kui ka kõrgest/madalast vaatepunktist. Kaamera välklambi töörežiimiks saab valida automaatvälgu, välgu sundkasutuse või välgu keelu. Välklambil on ka "punasilma" vähenduse režiim, välgu säri lukk ja öisel ajal pildistamisel liikuvale valgustatud objektile "saba" tekitamiseks "välge säriaja lõpus" funktsioon.

Spetsiaalne protsessor
PowerShot S1 IS kaameral on Canoni DIGIC-protsessor – spetsiaalne kujutiseprotsessor, mida kasutavad nüüd kõik Canoni digitaalkaamerad kuni EOS 10D Digital peegelkaamerani välja. Spetsiaalselt konstrueeritud DIGIC-protsessor integreerib kõik kujutisetöötlusalgoritmid ühele kiibile, mis tagab suurema andmete kirjutamise kiiruse, minimaalse katiku viivituse, optimaalse kujutise selguse ning ühtlaselt täpsed ja loomulikud värvid. Samuti muudab DIGIC kaamera reaktsioonikiiruse suuremaks nii, et kasutaja ei pea ekraani jälgides pikalt ootama, millal tehtud pilt sinna ilmub. iSAPS-tehnoloogia analüüsib kaamera määranguid ja võttetingimusi ning teeb nende põhjal vajalikud seadistused.

13 võtterežiimi
PowerShot S1 IS kaameral on 13 võtterežiimi ja kuus fotoefekti, mis võimaldavad toime tulla igas mõeldavas olukorras. Võtterežiimid on automaatrežiim, programmvõte, säriaja etteandega võte, ava etteandega võte, käsirežiim, kasutajarežiim, portreevõte, maastikuvõte, öövõte, lühikese säriajaga võte, pika säriajaga võte, panoraampiltide tegemiseks Stitch Assist (hiljem saab kasutaja pildid PhotoStitch tarkvaraga kokku liita) ja videorežiim. Fotoefektide hulka kuuluvad seepia, erksad värvid, madal teravus, must-valge ja kasutaja määratud efektid. Kaameral on ka taimerifunktsioon, millega saad automaatselt ühtlaste intervallidega fotode seeriat teha.

Jäädvusta ka veealuseid seiklusi
Lisavarustusse kuuluv veekindel ümbris võimaldab PowerShot S1 IS kaameraga laskuda kuni 40 meetri sügavusse ja jäädvustada oma surfimise, sukeldumise, snorkeldamise või suusaelamusi.

Tarkvara
Kaameraga kaasasolev tarkvarapakett sisaldab sirvimis- ning prindiprogramme ZoomBrowser EX (Windows) ja ImageBrowser (Mac). Lisaks saab kasutaja sellised programmid nagu PhotoStitch ning foto- ja filmitöötlustarkvara ArcSoft PhotoStudio ja VideoImpression. Paketti kuuluvad draiverid TWAIN (Windows 98/2000) ja WIA (Windows Me). Picture Transfer Protocol (PTP) tugi võimaldab ühendada kaamera mis tahes Windows XP või Mac OS X (v10.1/v10.2) süsteemiga ilma vajaduseta draiveri installeerimise järele.