NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot S2 IS

Canon PowerShot S2 IS on 5 megapikseline digikaamera, millel on erakordse ulatusega 12-kordne optiline zoom ning optiline pildistabilisaator. Kaameraga saab salvestada kõrge kvaliteedi ja stereoheliga videot ning seda koguni kuni 60 minutit järjest. Tänu DIGIC II protsessorile pakub S2 IS kiiret 2,4 kaadrit/s sarjavõtet ning säriaegu kuni 1/3200 sekundit. Protsessor võimaldab isegi video tegemise ajal jäädvustada maksimaalse lahutusvõimega digipilte.

Optika
Canoni kompaktkaameral olev, siiani kõige võimsam optiline zoom (36 – 432mm f/2.7-f.3.5, 35mm filmiformaadi vaste) on varustatud Canoni tunnustatud optilise pildistabilisaatoriga (IS), mis minimeerib kujutise värisemist nii pildistamisel kui videolõigu jäädvustamisel. Ultramadala dispersiooniga UD-objektiivi element hoiab ära värvimoonutused – eriti pikemate teravustamiskauguste korral – andes tulemuseks ülimalt tõepärased värvid ja selge pildi.

Pildistabilisaatorit saab seadistada nii, et see on lülitatud välja, või on seadistatud sarivõtte (alati sees), ainult pildistamise (töötab siis, kui päästik on vabastatud) või „kaasavedamise” režiimi (korrigeeritakse ainult üles/alla liikumist – sobib rakendamiseks näiteks motospordis). Võimaldades käest pildistamist 2-3 astet pikemate säriaegadega lubab pildistabilisaator kaamerat kasutada ka hämaras pildistamiseks. See on eriti oluline sündmustel, kus välgu kasutamine on sobimatu või häiriv, näiteks kontsertidel ja laulatustel.

Nii superkiire ja tundlik zoom, kui ka objektiivi ultrahelisagedusega piesomootor (USM) tagavad erakordselt hääletu töötamise, et mitte segada videosalvestuse heli või mitte ehmatada filmitavaid metsloomi. Supermakrovõtte režiim (0 cm) ja lisavarustusena saadaval olev 500D (58 mm) makroobjektiiv annavad võimaluse huvitava ja eksperimentaalse makrofotograafia praktiseerimiseks.

Kattes enamuse pildistamisnõuetest, laiendavad lisavarustusse kuuluvad lainurk- ja telekonverterid zoomi ulatust 24x vahemikuni – lainurkvõtte 27 mm-st kuni supertelevõtte 648 mm-ni (35 mm ekvivalent). S2 IS zoomi ulatus on muljetavaldav ka konverteriteta – 48-kordne kombineeritud digitaalne ja optiline zoom nii pildistamise kui videovõtete jaoks.

Funktsionaalsus ja jõudlus
DIGIC II protsessori lisamine tõstab iseteravustamiskiirust umbes 45% ja lühendab kaamera käivitumisaega enam kui 50%. Funktsiooniga, mis ületab paljude digitaal-SLR-kamerate omi, pildistab S2 IS pidevalt ja katkestamatult 2,4 kaadrit sekundis kuni mälukaardi täitumiseni, andes kasutajatele uue võimaluse kiirelt liikuvate objektide tabamiseks. 17 võtterežiimi sisaldavad täismanuaalset režiimi, 6 eelseatud erivõtterežiimi seadete kiireks optimeerimiseks keerulistes valgustustingimustes ja Stitch Assist režiimi mitme kujutisega panoraamvõtete jaoks.

Alustamaks videovõtte kohest salvestamist VGA toega peene eraldusvõimega (640 x 480) režiimis 30 või 15 kaadrit sekundis, on S2 IS-l spetsiaalne „Movie”-nupp. See kõrvaldab vajaduse siseneda navigeerimiseks menüüsse ja kindlustab, et kasutajad ei kaota kunagi ühtegi „vaid kord elus ettetulevat” pildistamise võimalust.

Pildistamise ja videovõtete jaoks saab käsitsi teravustamist kasutada universaalse valija üles/alla nupu kaudu. Kõrge kvaliteediga stereohelisalvestust saab kasutada nii video salvestamisel kui ka lihtsalt heli salvestamisel või piltide kommenteerimisel. Tuulefilter parandab helikvaliteeti kärarikastes välistingimustes. Kaamera monoheliga taasesitust on võimalik muuta stereoheliga taasesituseks, kui ühendada kaamera kaasasoleva stereo-videokaabli abil sobiva seadmega. Lisatud on ka populaarne kaamerasisene aeglustatud taasesitus.

Režiimikettal oleva individuaalse asendi kaudu juhitav funktsioon Minu värvid võimaldab reaalajas kasutada 9 erinevat värviefekti nii pildistamisel ja kui ka filmimisel.

Üheaegne filmimine ja pildistamine
Kaamera võimaldab kasutajatel teha maksimaalse eraldusvõimega pilte samaaegselt video salvestamisega – piisab vaid päästikuvajutusest. Video salvestamine katkeb ajutiselt ajaks, mil toimub pildistamine, jätkudes pärast seda. Videolõik ja pilt salvestatakse eraldi ja fragmenteeritud jada saab uuesti kokku panna redigeerimismenüü spetsiaalse käsuga, mis on kaasas olevas tarkvaras ZoomBrowser EX 5.2/ImageBrowser 5.1.

Muud funktsioonid
Võttes arvesse PowerShot S1 IS kasutajate tagasisidet, on Canon suurendanud muudetava vaatenurgaga vedelkristalltabloo suurust 1,5 tollilt 1,8 tollile. Vähese valguse tingimustes aitab ekraani nähtavust tõsta öise kuva funktsioon. Elektroonilise pildinäidiku (EVF) valgustugevust saab samuti reguleerida.

PictBridge-toega S2 IS pakub SELPHY-seeria kompaktprinteritega ID-foto ja videokaadri printimise võimalust. Uus printimise/jagamise nupp (Print/Share) tagab printimise ühe puudutusega ja lihtsa üleslaadimise Windowsi või Mac-i süsteemidesse.