NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


PowerShot S70

PowerShot S70, mis pakub sama rikkalikku funktsioonidevalikut nagu 5,0 megapiksline PowerShot S60, paistab silma stiilse kahevärvilise metalse/musta kere poolest. Uued UA materjalid võimaldavad objektiivi suurust vähendada nii, et vaatamata muljetavaldavale 28-100 mm fookuskaugusele ja 4 cm lähivõtte kaugusele jääb objektiivi kuju elegantselt sihvakaks.

Muljetavaldav valik tipptaseme ja poolprofessionaalseid funktsioone sisaldab samaaegset RAW- ja JPEG-failide salvestamist, säriaega 15 sekundit kuni 1/2000 sekundit, automaatteravustamise ning säri lukustust, käsiteravustamist ning intervalomeetrit automaatsete võtete tegemiseks. Kaamera lisaseadmete hulka kuuluvad kaugpäästik, 2x telekonverter ja kuni 40 m sügavuses kasutatav veekindel korpus, samuti võib kasutaja rõõmu tunda vee all pildistamiseks mõeldud valge tasakaalu režiimist, Prindi/jaga nupust ning kiiret, hõlpsat ning intuitiivset navigeerimist võimaldavast uusimast PowerShot S-seeria kasutajaliidesest.

Kõige aluseks on optika
60-aastane kogemus täppisoptika ja objektiivitööstuse vallas on Canonil võimaldanud välja töötada selle väikese, kuid samas kiire 3,6x optilise zoomiga f2,8 – f/5,3 objektiivi. See on alles teine kaamera, milles on kasutatud uuest ülikõrge murdumisnäitajaga klaasist valatud asfäärilist elementi. Uus UA lääts võimaldab valmistada väiksemat objektiivi ilma järeleandmisteta pildikvaliteedi osas ning võrreldes menuka PowerShot S50 mudeliga muudab see ka kaamera kere peaaegu 8% õhemaks vaatamata 28 mm fookuskaugusele lainurk-asendis ja suuremale zoomile. Lisavarustusse kuuluva 2x telekonverteri kasutusel laieneb 28-100 mm fookuskaugus kuni 200 mm-ni.

Täiendatud ja integreeritud
Kasutajaliides on sujuv ja lihtne, ergonoomilise peegelkaamera tüüpi režiimilülitiga kaamera kerel, mis võimaldab kiirelt ja mugavalt 13 erineva võtterežiimi vahetamist. Kasutajad saavad salvestada kuni 180-sekundilisi (VGA lahutusvõimega 30-sekundilisi) heliga videolõike ning neid kaameraga taasesitada ja monteeridagi. Kaamerale on lisatud kaks uut menüükeelt – portugali ja vene, seega on nüüd toetatavaid keeli kokku 14.

Ülim efektiivsus
Ka see kaamera on varustatud uuendustega salvestus- ja taasesitusaegade osas, mis mudelile S60 lisati. Vaatamata miniatuursetele mõõtmetele pakub kaamerakomplekti kuuluv liitiumioonaku NB-2LH võimsust järjest umbes 140 võtte tegemiseks või 210 minutit kestvaks taasesituseks. Selline jõudlus on võimalik osaliselt tänu Canoni DIGIC kujutiseprotsessorile. Spetsiaalselt Canoni poolt loodud DIGIC protsessor kasutab spetsiaalseid algoritme, mille abil kaamera töötleb näiteks valge tasakaalu ja värviinfot, ilma et kaamera tundlikkus sellest väheneks. Kuna kõik võtmeelemendid on koondatud ühele kiibile, vähenevad ka mõõtmed ning energiatarve. Lõpptulemuseks on ülim efektiivsus töötlemisel ja vapustav pildikvaliteet.

Kiire ja täpne
Tänu kiirele DIGIC protsessorile on kaamera sarjavõtte kiiruseks 2 kaadrit sekundis (kiir-režiimis) ning kaadri servades asuvate objektide teravustamiseks kasutatakse 9 punkti intelligentset iseteravustamist. FlexiZone iseteravustamise/automaatsäri funktsiooniga saab kasutaja liikuda läbi kaadri iseteravustamisalade, et soovitud võtteobjekt välja valida, mille jaoks kaamera arvestab välja optimaalse särituse. Samuti on kaamera varustatud iSAPS funktsiooniga – see on tehisintellektist fotograafi assistent, mis analüüsib automaatselt iga võtet. Zoomi asendi, kaamera määrangute ning orientatsioonianduri näitude põhjal teostab iSAPS igas võtteolukorras särituse, valge tasakaalu ning iseteravustamise määrangute optimeerimiseks vajalikud seadistused juba enne katiku vabanemist.

Profifunktsioonid
S70 pakub kasutamiseks ka mitmeid Canoni peegelkaamerate funktsioone, nagu näiteks RAW failide salvestamise võimalus. Kaamera lisab piltide kiireks ülevaatamiseks salvestatud RAW-failide juurde ka reguleeritava lahutusvõimega JPEG-failid. Lisavarustusse kuuluv kaugjuhtimispult laseb pildistada kaugdistantsilt, mis on ideaalne võimalus neil puhkudel, mil fotograaf soovib kaamera spordi- või muudel samalaadsetel sündmustel kindlale alusele paigutada. Kaugpäästikuga saab ka taasesituse ja edasikerimise toiminguid juhtida, mis on mugav võimalus, kui materjali televiisoriekraanilt vaadata.

Täiustatud printimisvõimalused
Niipea, kui kaamera on otseprinteri või Windows arvutiga edukalt ühendatud, süttib Prindi/jaga nupu sinine tuli, mis näitab, et printimist või failide siirdamist võib alustada. USB-kaabli kaudu mis tahes PictBridge-ühilduva printeriga loodud ühendus võimaldab printida ilma, et pilte peaks kõigepealt arvutisse siirdama. Canoni kompaktsete fotoprinteritega, nagu näiteks Canon CP-330, ühendamisel saab printida ka videokaadreid (kuni 63 ühtlase vahega kaadrit videolõigust, mis prinditakse ühele lehele) ning dokumendifotosid (passipildi tüüpi, 28 erinevas formaadis).

Tarkvara
Kaameraga kaasasolev tarkvarapakett sisaldab muuhulgas sirvimis- ja printimisprogramme ZoomBrowser EX 5.0 (Windows) ning ImageBrowser 5.0 (Mac). Nii ZoomBrowser kui ImageBrowser programme on navigeerimise, kataloogide haldamise, sirvimise, sortimise ja vaatamise hõlbustamiseks uuendatud. Properties aken kuvab pildiinfot, nagu näiteks võtteinfo, histogramm, kasutajareiting, redigeeritav kommentaariväli ning kaitsefunktsioon. Lisaks on kaameraga kaasas sellised programmid nagu PhotoStitch ning foto- ja videotöötlustarkvara ArcSoft PhotoStudio ning VideoImpression. Kaamera tarkvarapaketti toetavad Windows 98SE / Me / 2000 ning XP (Service Pack 4-ga) operatsioonisüsteemid, lisaks Mac OS X v10.1.5 – 10.3 operatsioonisüsteem. PTP (piltide siirdamise protokolli) tugi võimaldab kaamerat ühendada iga Windows XP ning Mac OS X (v10.1/v10.2/v10.3) süsteemiga ilma vajaduseta draiveri installeerimise järgi.