NB! Selle toote tootmine on lõpetatud ja seda pole võimalik Overallist osta.


XL2

XL2 on Canoni digitaalsete videokaamerate tippmudel. Kolm 800k pikslist CCD-sensorit, 16:9 formaadivalik võimas 20x zoomobjektiiv ja Super Range pildistabilisatsioonisüsteem on vaid mõned selle professionaalse kaamera märksõnadest.

Kaamera võtmeomadused:
• Kolm 1/3” CCD-sensorit, iga lahutusvõime 800000 pikslit, pikslite nihutamise tehnoloogia
• 50i või 25p süsteemis salvestamine televisiooni või kino jaoks
• 16:9 või 4:3 formaadis salvestamine
• Täielik käsitsi kontroll suure valiku võtteseadete üle
• Vahetatavad XL-objektiivid
• Fluoriidelemendiga objektiiv, 20x optiline zoom
• Super Range’i optiline pildistabilisaator
• 2 neutraalhalli filtrit
• 4 audiokanalit koos kahe sisseehitatud XLR-liidesega ning 48 V phantom-toitega
• SMPTE-ajakood koos Rec Run ja Free Run taimeriga
• Kaamera juhtimine läbi FireWire (IEEE1394) liidese koos kõvakettale otsesalvestamise võimalusega

Täiustatud pildikvaliteet
Kolme CCD-sensoriga süsteem pakub 16:9 (960 x 576 pikslit) ja 4:3 (720 x 576 pikslit) formaadis salvestamise võimalust. XL2 kaamera kolmanda põlvkonna LSI (large scale integrated circuit) signaalitöötlus parandab signaal-müra suhet ning tõstab tänu sellele XL1s-mudeliga võrreldes veelgi lahutusvõimet, tundlikkust ning vähendab häireid.

Kino nägu…
XL2 pakub 25p süsteemis salvestamist ning annab seeläbi salvestatule kinofilmi väljendusrikkuse. Lisaks video-värvirežiimile on kasutajate käsutuses ka kinorežiim, et saavutada kinole iseloomulik tekstuur ja toon. Värvikõvera tunnusjoont on võimalik korrigeerida seadega “kõrge”, “keskmine” või “madal” selleks, et vältida valge tooni “äralõikamist”. Musta ja madalat heledust saab kontrollida määrangutega “venita”, “keskmine” ja “suru”, mis võimaldab värvikõvera alumist osa muuta ja tabada rohkem või vähem detaile. Selleks, et sarnasust kinoga veelgi suurendada, pakub XL2 teravuse, müra, värviküllastuse ja toonaalsuse käsikontrolli.

…ja kino tegu
XL2-s on mitmeid määranguid, mis aitavad muuta salvestust kinofilmile lähedasemaks. Värvimaatriksiks saab valida “video” või “kino”. Lahutusvõimet on spetsiaalse määrangu abil võimalik vertikaalsuunas vähendada ning Skin Detail võimaldab kontrollida tooni ja värviküllastust, et anda nahale pehme ja soe toon, tänu millele ei ole jumestus enam esmatähtis. Filmi teralisuse määrang lisab materjalile sooja, loomuliku teralisuse ja tihenduse. Kontrollida saab ka RGB-põhikanaleid, signaali kaitsevaru, värvide võimendust jm.

Loovad võimalused
Kaks programmeeritavat nuppu võimaldavad kasutajal ühe vajutusega sooritada valitud tegevust ükskõik millisest kaamera menüüst. Kasutajanupud kutsuvad menüü esile hetkega ning soovitud määranguid saab kohe muuta või kinnitada. Kolm muudetavat eelmäärangut võimaldavad salvestada kaamera lemmikseadeid või nende komplekte tüüpsituatsioonide kohta.

Valge tasakaalu kontroll
Selleks, et kasutaja saaks täpselt kontrollida valge tasakaalu, pakub XL2 võimalust reguleerida eraldi punase, sinise ja rohelise võimendust. Valge tasakaalu saab reguleerida kas tõeliseks valgeks tooniks või seada see käsitsi õuevalgusele (5600 K) või siseruumile (3200 K) vastavaks. CCD tundlikkuse reguleerimise võimalusi on laiendatud ning selleks on seitse sammu vahemikus –3 dB kuni +18 dB.

Täpne objektiiv
Selleks, et pakkuda kõrget, 20x optilist suurendust, on Canon lisanud XL2 objektiivile fluoriidelemendi, mida kasutatakse Canoni professionaalsetes televisiooniobjektiivides ning mõnedes L-seeria tippklassi EF-objektiivides. See vähendab kromaatilist aberratsiooni, mis on tavalistes teleobjektiivides tõsiseks probleemiks. Kaks asfäärilist elementi vähendavad sfäärilist aberratsiooni ning tagavad terava ja selge kujutise ka kaadri äärtes. Täpne, ümmargune ava annab taustale meeldiva hägusese ning kaks sisseehitatud neutraalhalli filtrit võimaldavad ava täielikult lahti hoida ka väga tugeva valguse korral. Ava saab kontrollida 8 sammuga alates F1.6 kuni kinnise avani. Nii zoomi kui teravuse asendit on võimalik ette määrata.

Erakordselt stabiilne pilt ilma statiivita
Liikumist tuvastavad güroskoobid ja muudetava nurgaga läätsegrupp moodustavad optilise pildistabilisaatori, mis kompenseerib soovimatut kaamera värisemist. Stabilisatsiooni viib uuele tasemele SuperRange IS, mis analüüsib pilti sensorini jõudmisel ning kompenseerib madala sagedusega kõikumisi, mida optiline süsteem ei pruugi tuvastada.

Üle 60 objektiivi
XL2 kasutab populaarset XL-kinnitussüsteemi, mida kasutati ka mudelis ka XL1s, ning ühildub kõigi XL-seeria video-objektiividega. Lisavarustusena on võimalik hankida ka EF-adapter, mille abil saab XL2-kaameraga kasutada ükskõik millist 60-st Canoni EF-objektiivist.

Sünkroniseerimine ja ühendamine
SMPTE-ajakood võimaldab sünkroniseerimist teiste videosalvestusseadmete ja muude seadmetega. Rec Run lisab videole jooksva ajakoodi, mis jääb salvestuse peatamisel seisma. Free Run puhul jookseb ajakood edasi ka pauside ning kaamera väljalülitamise korral. Viimane on väga mugav mitme kaameraga filmitud materjali hilisemal sünkroniseerimisel. Seadmel on ka kaks XLR-pesa koos 48 V “phantom”-toitega ning nelja kanaliga salvestamine koos mikrofoniadapteri kasutusvõimalusega. Kaameral on PCM digitaalsalvestamise tugi ja BNC-pesa monitori ühendamiseks. FireWire (IEEE1394) ühendus võimaldab filmi salvestada otse kõvakettale ning juhtida kaamerat läbi lauaarvuti.

Pildinäidik
XL2-kaamera kahetollist, kõrge lahutusvõimega 200k piksliga pildinäidikut saab kasutada ka kui LCD-ekraani. Lisaks parem/vasak reguleerimisele, saab XL2-s pildinäidikut liigutada ka edasi-tagasi suunas, et tagada kõrgeim võimalik mugavus ka pikkade võtete ajal.

Võtterežiimid
Kaameral on seitse võtterežiimi: täisautomaatne, automaatne, säri etteanne, ava etteanne, käsirežiim, prožektorivalgus ja uus hämaras filmimise režiim. Säriaega on võimalik valida 30 parameetri hulgast vahemikus 1/6 kuni 1/16000 sekundit. Säri saab vajadusel muuta ka säri lukustuse ajal ning nihutada 13 sammuga vahemikus +2.0 kuni –2.0.

Professionaalsed võimalused
Lisaks värviskaalale on võimalik salvestada 1 kHz audio referents-signaal (-12dB või –20dB), et abistada töötluste sünkroniseerimisel. Seadmel on professionaalne disain ning teda kaitseb tugev ja jäik magneesiumsulamist raam.